У Києві відбувся Міжнародний цивільний форум «Народна економіка - інноваційна основа сталого розвитку нації» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

У Києві відбувся Міжнародний цивільний форум «Народна економіка - інноваційна основа сталого розвитку нації»

(25.09.2012)
У Комітеті Верховної Ради України під егідою Цивільного Конституційного Конгресу (Україна), Фонду «Скорочення ризиків» (Швейцарія) та низки інших експертних організацій відбувся Міжнародний цивільний форум «Народна економіка - інноваційна основа сталого розвитку нації», на якому були оприлюднені новаторські підходи до інноваційного розвитку держави і суспільства.

Представниками цивільного суспільства різних країн були підняті питання саморозвитку націй в умовах глобалізації. Нові виклики вимагають нових підходів в економіці, де роль держави вторинна. Академік РАЄН (РФ) Наталія Маслова запропонувала принципово нове бачення системи освіти в Україні.

Представник «Центру глобальних стратегій» Гао Тяньмінь рекомендував використовувати успішний досвід Китаю зі створення вільних економічних зон як генераторів інституційних перетворень на шляху до сталого розвитку.

За пропозицією академіка «Української Академії Наук» Юрія Сенюка ухвалено рішення про створення Міжнародної академії інноваційних соціальних технологій.

На думку голови цивільного Конституційного Конгресу Юрія Збітнєва, стійкий розвиток на території пострадянських держав та регіонів можливий за наявності політичної волі, що базується на новаторських, інноваційних та етичних принципах.

«Складовою частиною таких принципів повинні стати нова система освіти, інституційна трансформація держав і безпека, включаючи екологічну. А мета - це входження країни в десятку розвинених країн світу» - відзначив Юрій Збітнєв.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти