Президент підписав указ про відставку прем'єр-міністра та Кабінету міністрів України - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Президент підписав указ про відставку прем'єр-міністра та Кабінету міністрів України

(03.12.2012)
Президент України Віктор Янукович 3 грудня 2012 року підписав «Про відставку прем'єр-міністра України та Кабінету міністрів України».

Як йдеться в документі, текст якого розміщено на офіційному сайті глави держави, «керуючись статтею 115 Конституції України та відповідно до пункту 9 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: прийняти відставку прем'єр-міністра України Азарова Миколи Яновича, що має наслідком відставку всього складу Кабінету міністрів України. Прийняти відставку Кабінету міністрів України».

Указом Президент доручив Кабінету міністрів продовжувати виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого Кабміну.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Окремо, своїми указами Президент звільнив Бориса Колеснікова з посади віце-прем'єр-міністра України - міністра інфраструктури України,

Сергія Тігіпка - з посади віце-прем'єр-міністра України - міністра соціальної політики України;

Віктора Балогу - з посади міністра надзвичайних ситуацій України,

Олександра Лавриновича - з посади міністра юстиції України,

Петра Порошенка - з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України,

Дмитра Табачника - з посади міністра освіти і науки, молоді та спорту України,

Анатолія Близнюка - з посади міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Причиною звільнень вищезгаданих міністрів в указах зазначається обрання їх народними депутатами України.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Микола Азаров 19 листопада повідомив, що подав Президентові України В.Януковичу подання про звільнення міністрів, які були обрані народними депутатами на парламентських виборах 28 жовтня.

За словами прем'єра, згадані в поданні члени уряду продовжать виконувати свої обов'язки, доки глава держави не вирішить їх подальшу долю.

У поданому В.Януковичу списку, крім М.Азарова (№1 у виборчому списку Партії регіонів), також віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко (№3 у списку ПР), віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков (№8 у списку ПР), міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник (№11 у списку ПР), міністр юстиції Олександр Лавринович (№12 у списку ПР), міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк (№15 у списку ПР).

Також у мажоритарних округах були обрані міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко (округ №12, Вінницька область) і міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога (округ №69, Закарпатська область).

3 грудня останній день подачі в ЦВК документів на реєстрацію народних депутатів, обраних на виборах до Верховної Ради України 28 жовтня. Згідно з законодавством, народний депутат не повинен мати ніякої іншої посади в державних органах влади. Для того, щоб зареєструвати членів уряду, обраних депутатами, Президент мав прийняти рішення про їхнє звільнення і опублікувати відповідний указ.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти