Прес-конференція "Використання дітей як засіб тиску при розлученні: гроші росіянина-олігарха проти спокою маленьких українців" в УНІАН, 13 серпня 2015 р. - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція "Використання дітей як засіб тиску при розлученні: гроші росіянина-олігарха проти спокою маленьких українців" в УНІАН, 13 серпня 2015 р.

(13.08.2015)
Дружина українського бізнесмена Сергія Євланчика Марина Кутєпова просить президента України Петра Порошенка і його дружину Марину Порошенко посприяти у поверненні незаконно відібраних у неї екс-чоловіком дітей.

Про це Кутєпова заявила на прес-конференції в УНІАН.

Вона розповіла, що після рішення подружжя розірвати свої стосунки в березні цього року чоловік забрав у неї 7-річну доньку, відвіз у невідомому напрямку, не дає бачитися, спілкуватися, всіляко уникає зустрічей і дзвінків. Що стосується 9-річного сина, який навчається у Великій Британії, то після приїзду влітку на канікули до Києва його також відвіз батько, і мати була позбавлена можливості зустрітися з дитиною.

"Батько повністю ізолював доньку від будь-яких зовнішніх контактів з матір'ю, родичами, друзями. Крім того, дитина з березня не відвідує школу. Крім цього, від чоловіка надходять погрози, що він (будучи громадянином Росії), всупереч бажанню матері, українським законам може забрати дочку до Росії", - сказала Кутєпова.

За її словами, вона разом з адвокатом звернулися до суду, який виніс рішення із забороною вивезення дітей за межі країни без згоди їх матері, про що відповідним чином повідомлено прикордонні служби. Водночас, як зазначила Кутєпова, її неодноразові звернення до Печерського, Голосіївського, Святошинського районних управлінь міліції, опікунського комітету з заявами встановити місцезнаходження дочки належного результату не дали, також як і не розслідується заява про нанесення їй охоронцем чоловіка тілесних ушкоджень у серпні цього року.

"Судячи з того, як все відбувається, є підстави підозрювати, що мій чоловік має на них якийсь вплив", - припустила Кутєпова. Вона підкреслила, що на сьогодні вона не претендує на будь-яке майно, а її головна мета – повернути дітей. "Від мене немає жодного позову, що я претендую на щось. Я претендую зараз лише на дітей і те місце, де ми проживали... Я готова виховувати "50 на 50". Я розумію, що при його грошах він може виграти будь-які суди, але думаю, що він схаменеться і зрозуміє, що дітям потрібна мати", - зазначила Кутєпова.

"Також хочу звернутися до президента України Петра Порошенка як гаранта Конституції і Марини Порошенко, першої леді України і матері чотирьох дітей – допоможіть мені повернути моїх дітей. За статтею 9 Конвенції ООН мати ні за яких обставин не повинна розлучатися з дітьми", - підкреслила вона.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти