Прес-конференція в УНІАН на тему: «Шахраям немає місця в спорті» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН на тему: «Шахраям немає місця в спорті»

(30.08.2016)
Українська федерація фігурного катання на ковзанах має свого постійного президента, який був обраний конференцією УФФК у 2012 році відповідно до статуту організації та законів України, а будь-які альтернативні федерації та їх керівники не мають права представляти українське фігурне катання.

Про це президент УФФК Євген Ларін заявив на прес-конференції в УНІАН.

Ларін заявив, що проти нього особисто та федерації постійно ведуться інформаційні атаки.

«Я довго не міг зрозуміти, чим зумовлене таке протистояння моїй команді, яка намагається упровадити реформи у федерації, намагається зробити її чесною і прозорою. Мені довелося жорстко звільнити ряд співробітників, частину яких правоохоронні органи підозрюють у серйозних фінансових шахрайствах. Але, як виявилося, у федерації досі залишаються приховані сили, для яких реформи і порядок смертельно небезпечні. Моїй команді не хотіли дати можливість зруйнувати схеми, які роками і десятиліттями були джерелами доходу для ряду керівників федерації. Я тоді сказав і кажу сьогодні, що доки я керівник федерації - шахраям не буде місця ані у федерації, ні в спорті», - наголосив Ларін.

За його словами, апогей протистояння настав, коли 25 серпня «група шахраїв із числа колишніх співробітників УФФК» провела збори громадян, які незаконно назвала конференцією федерації.

«Публікуючи релізи про свою спробу рейдерського захоплення УФФК, шахраї намагаються створити видимість масштабності своєї афери. Шахраї дурили і дурять не тільки громадськість, спортсменів, юних фігуристів та їхніх батьків, вони намагалися і намагаються обдурити офіційну владу України. Використовуючи купку ангажованих колишніх і діючих чиновників різного рівня, група шахраїв продовжує розвивати цю аферу», - сказав Ларін.

Також президент УФФК зазначив, що «у цих людей є імена у фігурному катанні. Людмила Михайловська - колишній віце-президент УФФК і колишній директор школи "Лідер", Анастасія Макарова - колишній генсек УФФК, заступник директора школи "Лідер", Ірина Медведєва - екс-співробітник УФФК, нині суддя міжнародної категорії, що представляє Федерацію фігурного катання Азербайджану, Ольга Петрова - колишній директор школи фігурного катання "Сюїта", подружжя Амірханови Марина (колишній головний тренер з фігурного катання Міністерства молоді та спорту) і Данило (співробітник Міністерства молоді та спорту)...».

Як стверджує Ларін, ці люди чинять тиск на членів Української федерації фігурного катання.

«За твердженням цих громадян, здійснюючи своє рейдерське захоплення, вони спираються на дуже серйозних людей у владі, що забезпечує їм дуже серйозний ресурс. Шахраї чинять тиск на членів УФФК телефонуючи їм, лякаючи прізвищами, звільненнями, особистими переслідуваннями, позбавленням можливості займатися улюбленою справою», - заявив він.

При цьому президент УФФК наголосив, що продовжить проводити реформи у федерації та очищення її від тимчасових, шахраїв, злодіїв та різних діячів організації фінансових афер».

За словами Ларіна, 28 жовтня відбудеться конференція УФФК, на якій будуть розглянуті результати системних реформ, затверджена подальша програма діяльності та, відповідно до статуту федерації, буде обраний новий президент.

Говорячи про подальші можливі варіанти розвитку подій у зв'язку з фактом створення другої федерації фігурного катання, Ларін зазначив, що дати правову оцінку діям організаторів «так званої «конференції УФФК» повинно Міністерство юстиції.

«Це також відповідальність Міністерства молоді та спорту, це в чомусь відповідальність Національного олімпійського комітету. Зі свого боку скажу: ми єдина національна федерація, яка представляє інтереси фігурного катання, що має договір з Міністерством молоді та спорту про співпрацю, яка визнана Міжнародною спілкою ковзанярів (ISU) і якій вже в 2017 році буде 25 років», - додав Ларін.

Водночас він наголосив, що засідання організаторів «так званої «конференції УФФК» проходило у Міністерстві спорту.

«Ми, у свою чергу, адресували Мінспорту питання, на якій підставі це все відбувається, але жодної відповіді наразі не отримали. Тільки-но ми отримаємо якусь відповідь, я готовий нею абсолютно відкрито поділитися зі ЗМІ», - сказав Ларін.

У свою чергу, голова юридичної комісії УФФК Віктор Кулакевич повідомив, що ще в лютому за ініціативи київської влади почався аудит двох столичних шкіл фігурного катання - "Лідер" і "Сюїта", за підсумками якого були виявлені фінансові порушення і недостача на суму 1 млн 153,2 тис. грн.

+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти