Прес-конференція в УНІАН: «Кругова порука в правоохоронних органах або Як платити кредит по-черкаськи» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН: «Кругова порука в правоохоронних органах або Як платити кредит по-черкаськи»

(19.07.2017)
Правоохоронні органи Черкас перешкоджають компанії «Фінанс траст груп» у користуванні власною нерухомістю за адресою: вул. Ярослава Галана, 47. Про це на прес-конференції в УНІАН заявив представник компанії «Фінанс траст груп» Сергій Гертінгер.

У прес-конференції взяли участь член громадської організації "Організований захист громадян" Дмитро Макаренко; голова правління "Організований захист громадян", адвокат Ігор Хмельницький; представник "Фінанс траст груп", адвокат з міста Черкаси Сергій Гартінгер; представник "Фінанс траст груп" Віталій Хоменко.

«Наша компанія з 27 липня 2015 року стала іпотекодержателем будинку за адресою: Ярослава Галана, 47 в місті Черкаси, після того як викупила кредит. З огляду на систематичне невиконання платником кредиту своїх обов'язків щодо сплати боргу, ми зареєстрували право власності на цей житловий будинок. Таким чином, ми є одноосібним власником, але в цьому контексті виглядає дивною реакція правоохоронних органів. Вони не просто заважають користуватися нашою власністю, а за допомогою постанови слідчого і ухвали суду передали на зберігання будинок колишнім власникам», - сказав Гертінгер.

За його словами, компанія «Фінанс траст груп» на законних підставах уклала договір оренди, проте правоохоронні органи Черкас заважають проживанню в будинку орендарю.

Присутній на прес-конференції адвокат Ігор Хмельницький, який надає юридичну допомогу орендарю будинку повідомив, що орендарям було пред'явлено підозру в незаконному проникненні і хуліганських діях.

«У нашому випадку було укладено договір оренди з власником будинку в особі « Фінанс траст груп», і орендарі проживали протягом місяця, після чого прийшли співробітники спецназу і затримали орендаря, після чого було пред'явлено підозри. Моїм підопічним було пред'явлено підозру в незаконному проникненні й хуліганських діях», - сказав він.

За словами адвоката, діловодство має ознаки корупції, тому що в офіційних документах міститься інформація, яка не відповідає дійсності.

«Я можу сказати, що дане кримінальне провадження було порушено з метою дати можливість безперешкодно користуватися майном не власникам. До цього були залучені правоохоронні органи, які зареєстрували в єдиному реєстрі кримінальну справу. Це провадження має ознаки корупції, тому що в офіційних документах міститься інформація, яка не відповідає дійсності, і слідчий про це наперед знав. А саме те, що будинок перебуває у власності компанії «Фінанс траст груп», - сказав Хмельницький.

Він підкреслив, що власник не може користуватися своєю власністю, а домоволодіння передано на зберігання заявнику.

«Слідство не заперечує, що будинок перебуває законно у «Фінанс траст груп», але вони накладають арешт, мотивуючи це тим, щоб з будинком нічого не сталося. Таким чином, власник не може користуватися своїм будинком. Більше того, слідчий передає домоволодіння на відповідальне зберігання не власнику, а заявнику. З огляду на те, що прокуратура і поліція діють всупереч законодавству, ми сподіваємося привернути увагу громадськості. Я сподіваюся, це приверне увагу вищих органів, таких як Генеральна прокуратура», - сказав Хмельницький.

+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти