Прес-конференція в УНІАН: «Звернення громадськості до прем'єр-міністра щодо порушень законодавства та зловживань керівництвом Мінекономрозвитку» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН: «Звернення громадськості до прем'єр-міністра щодо порушень законодавства та зловживань керівництвом Мінекономрозвитку»

(15.08.2017)
Звернення громадськості до Прем'єр-міністра України щодо порушень законодавства та зловживань керівництвом Мінекономрозвитку.

26 липня 2017 року відбулися Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. За результатами відкритого рейтингового голосування до складу Громадської ради було обрано 35 осіб - представників інститутів громадянського суспільства, про що в установлений законодавством строк письмово, з наданням усіх необхідних протоколів, було поінформовано Міністерство. Зазначені протоколи були оприлюднені Міністерством у визначений законодавством України термін.
Незважаючи на це, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996, перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, ігноруючи протокольне рішення Установчих зборів, за яке проголосувала більшість присутніх на зборах, своїм наказом затвердив інший склад Громадської ради. Міністр знехтував волевиявлення громадськості і додав до списку, затвердженого Установчими зборами, ще 34 особи (включаючи тих, хто не був на Установчих зборах). Наголошуємо, що відповідно до чинної постанови склад громадської ради формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за осіб, які особисто присутні на установчих зборах та кандидатури яких внесені інститутами громадянського суспільства.

Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів одноосібно перекреслив своїм підписом колективне рішення громадськості, затвердивши склад Громадської ради при Мінекономрозвитку в кількості, що суперечить кількості членів Громадської ради, визначеної Типовим положення Громадської ради при Міністерстві, яке затверджено Постановою КМУ від 3 листопада 2010 року №996.

Ми вважаємо, що Міністр прийняв таке рішення, щоб надати можливість потрапити до Громадської ради лояльних до себе осіб для упередження активної позиції Громадської ради щодо доленосних документів, які повинні проходити громадське обговорення з залученням Громадської ради. Нажаль, ми маємо констатувати, що попередній склад Громадської ради при Мінекономрозвитку був малоефективним. Гучні рішення, які були згенеровані в стінах Міністерства за останні два роки, дивним чином залишились поза увагою попереднього складу Громадської ради. Ні нам, ні суспільству не відома позиція Громадської ради при Мінекономрозвитку щодо прийнятої Урядом Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні до 2020 року, щодо скасування державного цінового регулювання на ряд товарів і послуг, щодо використання касових апаратів при реалізації складної побутової техніки і багато, багато іншого.
Ганебна поведінка другої особи в Уряді, яка не рахується з прийнятим громадськістю колегіальним рішенням створює небезпечний прецедент.

Закликаємо дати жорстку оцінку та відпір бажанням окремих владарів перетворити громадянське суспільство на інститут провладних посіпак. Не дамо шахраям у владі знищити конституційні права та громадянське волевиявлення. Вимагаємо скасувати Наказ Мінекономрозвитку від 08 серпня 2017 року №1187 та притягнути до відповідальності першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти