Прес-конференція Асоціації «Союз інвесторів транспортної інфраструктури Києва» про проведення незаконного демонтажу зупиночних комплексів в Києві, в УНІАН - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція Асоціації «Союз інвесторів транспортної інфраструктури Києва» про проведення незаконного демонтажу зупиночних комплексів в Києві, в УНІАН

(28.03.2018)
Бюджет Києва може недоотримати 90 млн грн внаслідок порушення прав малого та середнього бізнесу, а також антимонопольного законодавства при проведенні інвестиційного конкурсу з благоустрою зупинок громадського транспорту.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив президент асоціації «Союз інвесторів транспортної інфраструктури міста Києва» Сергій Корнієвський.

«Сьогодні існує загроза для міського бюджету. За умовами конкурсу з благоустрою зупинок громадського транспорту, очікувана сума надходжень до бюджету міста Києва становить всього 14 млн. Але, якби інші інвестори мали можливість дійсно брати участь у цьому конкурсі, то очікуваний дохід скарбниці міг становити щонайменше 100 млн, а не 14 млн грн . Це по суті 90 млн грн збитку для скарбниці міста Києва. Вже зараз видно, що тільки один лот було сформовано як комерційно привабливий», - сказав Корнієвський.

При цьому він зазначив, що внаслідок антиконкурентних умов конкурсу більшість зупиночних комплексів київська влада змушена буде обладнати за бюджетні кошти.

«А що робити з рештою 650? За рахунок чого вони можуть бути облаштовані? Тобто для того, щоб облаштувати ці зупинки має бути витрачено з казни щонайменше 100 тисяч гривень на кожен додатковий павільйон. Таким чином, додаткові витрати, які можуть виникнути для бюджету Києва, становлять щонайменше 105 млн грн, якщо врахувати, що 700 зупинок повинні додатково обладнати», - сказав Корнієвський.

Президент асоціації «Союз інвесторів транспортної інфраструктури міста Києва» пояснив, що при формуванні конкурсу налічувалося 28 лотів, однак заявки надійшли лише на 14 лотів.

«Конкурс із залучення інвесторів для облаштування зупинок громадського транспорту було оголошено 22 грудня, і в результаті складання тих лотів, які були винесені на конкурс, можливості інвесторів були обмежені. Зараз можна з упевненістю сказати, що конкурс з 28 лотів, які були виставлені, провалено, бо заявки надійшли лише на 14 лотів. При цьому лише на перші 3 лоти надійшло кілька заявок, а решта 11 були забезпечені лише одним інвестором. Тобто найбільш комерційно привабливі лоти були забрані одним учасником, напевно, завдяки «правильному формуванню» умов конкурсу. У зв'язку з тим, що на інші лоти не знайшлося бажаючих, ми вважаємо, що цей конкурс провалився. Цей провал призведе до негативних наслідків для формування транспортної інфраструктури Києва», - сказав Корнієвський.

За словами президента асоціації, при формуванні умов конкурсу було допущено велику кількість помилок, у зв'язку з чим асоціацією було спрямовано юридично обґрунтовані документи до всіх контролюючих структур.

«Документи було направлено зокрема й до Антимонопольного комітету та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. За фактом перевірок прокуратура порушила кримінальну справу стосовно тих осіб, які формували умови конкурсу. Також, Антимонопольний комітет, проаналізувавши документи, які надійшли від київської влади, дав рекомендацію меру міста Києва не затверджувати умови конкурсу, бо призведе до порушення антимонопольного законодавства», - повідомив він.

Також, Корнієвський заявив, що на нього намагалися вчинити замах у зв'язку з тим, що він заважає проведенню конкурсу.

«Люди, які формували умови конкурсу, або некомпетентні, або відстоюють інтереси окремих комерційних структур. Ці структури намагаються не дати нам виявити вади конкурсу. Ми вважаємо, що факт замаху на моє життя, який був 28 лютого, є прямим доказом того, що люди, які намагаються ввійти на цей ринок, напевне, представляють бандитські структури», - заявив Корнієвський.

Крім того, він зазначив, що вже звернувся до мера Києва з альтернативними пропозиціями, які зможуть вирішити завдання облаштування зупинкових комплексів на всій території Києва і зможуть знизити соціальну напруженість, яка виникла в результаті дій Київради.

Однак відповіді на пропозицію не було, у зв'язку, з чим асоціація «Союз інвесторів транспортної інфраструктури міста Києва» має намір направити меру Києва ще одного листа.

«Ми просимо мера втрутитися і до моменту оголошення результатів конкурсу припинити всі демонтажні роботи. Ми просимо його не підписувати розпорядження Київської міської адміністрації про затвердження переможців конкурсів і визнати проведені інвестконкурси такими, що не відбулися. Також, слід розробити нові інвестконкурси з урахуванням усіх недоліків нинішнього конкурсу і враховуючи інтереси власників існуючих зупинкових комплексів. Я сподіваюся, це звернення буде розглянуто мером», - повідомив Корнієвський.

На запитання кореспондента УНІАН про плановані дії в разі відсутності відповіді від мера Києва, Корнієвський відповів, що планується безстрокова акція протесту біля всіх зупинкових комплексів.

«У зв'язку з тим, що зараз ведуться, на нашу думку, необґрунтовані демонтажі зупинок громадського транспорту, нами зареєстрована безстрокова акція протесту біля всіх зупинок, і ми проситимемо департаменти київської влади і поліцію забезпечити безпеку членів нашої асоціації при проведенні акцій протестів. Ми бачимо, що відбувається порушення прав власників існуючих зупинкових комплексів, а також застосування сили від незрозумілих охоронних структур», - сказав Корнієвський.

Як повідомляв УНІАН, 16 січня представники бізнесу вже зверталися до мера Києва Віталія Кличка із закликом призупинити конкурс із залучення інвесторів для облаштування зупинок громадського транспорту в столиці.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти