Прес-конференція в УНІАН: "Президентські вибори в Україні - диспозиція основних політичних сил перед розгортанням кампанії" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН: "Президентські вибори в Україні - диспозиція основних політичних сил перед розгортанням кампанії"

(10.05.2018)
Експерти допускають, що основними суперниками на президентських виборах можуть бути Тимошенко і Порошенко.
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що, незважаючи на результати виборів 2019 року, на Україну чекає зміна «політичного режиму».

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Незважаючи на те, який буде результат президентських виборів 2019 року і парламентських виборів, потім, вже у жовтні 2019 року, тим не менш, Україну чекає зміна політичного режиму. Тому що сьогоднішній політичний режим тримається на дуумвіраті або дуеті, або тандемі «Блоку Петра Порошенка» і «Народного фронту», - сказав Карасьов.

Він додав, що «за всіма соціологічними ознаками і політичними ознаками, опитуваннями «Народний фронт» не проходить до Верховної Ради України у жовтні 2019 року… і поки що прохідного кандидата на президентські вибори у «Народного фронту» немає».

Як зазначив Карасьов, «навіть незважаючи на те, що можливо, діючий президент зможе переобратися, тим не менш, транзит режиму, транзит влади буде, він необхідний, і він буде відбуватися, тому що створювати коаліцію після президентських виборів та після парламентських виборів треба вже буде без «Народного фронту».

Водночас, за словами експерта, соціологічні дослідження вказують на те, що «є переможець першого туру – це Юлія Тимошенко, вона гарантовано виходить у другий тур і з великим запасом чекає, хто вийде в другий тур».

«Боротьба за друге місце – вона почнеться», - додав він і назвав серед ключових кандидатів також чинного президента України Петра Порошенка та лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка.

Своєю чергою, PR-стратег, політтехнолог Петро Охотін, говорячи про вибори у об’єднані територіальні громади, заявив, що «поки є два важковаговика, які сконцентрували між собою основні впливи, - це «Блок Петра Порошенка» з одного боку, так звана «партія влади», і власне, «Батьківщина».

Експерт Корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко, говорячи про вибори до ОТГ, висловив думку, що «фактично суспільство зараз має дві більш-менш сформовані і визначені політичні сили».

«Всі інші політичні партії не добирають за рівнем підтримки, рівнем охоплення партійною мережею, створенням місцевих осередків, наявністю фракцій в радах всіх рівнів, включаючи парламент, і звичайно, за фактом наявності яскравого лідера всі інші політичні партії явно програють партії «Батьківщина» і «Блоку Петра Порошенка», - сказав він.

Експерт аналітичної групи «Левіафан» Микола Мельник також висловив думку, що «основний двобій відбудеться між Тимошенко і Порошенком».

«Я думаю, що вибори президентські і наступні парламентські будуть проходити у тій парадигмі, як зараз відбуваються у ОТГ», - наголосив він.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти