Церемонія вручення гранта Асоціації юридичних клінік України на створення нової юридичної клініки у Слов'янську - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Церемонія вручення гранта Асоціації юридичних клінік України на створення нової юридичної клініки у Слов'янську

(20.02.2020)
Асоціація юридичних клінік України отримала грант від Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» на суму 150 тис. доларів США для розвитку потенціалу юридичних клінік з правозахисту та правопросвіти споживачів фінансових послуг. Асоціація об’єднує понад 50 членів і з 2003 року активно працює над розвитком послуг юридичних клінік найкращих університетів України.

Грант USAID буде використаний на такі цілі:

1. Розвиток спроможності Асоціації у сфері підтримки, допомоги та моніторингу здійснення правопросвіти та надання мережею юридичних клінік консультацій користувачам фінансових послуг. Інституційний розвиток Асоціації як національного куратора мережі юридичних клінік. Буде проведено низку навчальних заходів для викладачів та адміністраторів юридичних клінік, змагання серед студентів, інформаційні кампанії для оптимізації послуг юридичних клінік у галузі фінансів.

2. Спеціалізований правозахист і правопросвіта. Юридичні клініки усіх регіонів України продемонструють свої найкращі сервіси допомоги споживачам фінансових послуг, передусім малозабезпеченим та молодим людям. Зібрані матеріали юридичних консультацій будуть оприлюднені та активно використовуватимуться у роботі з населенням.

3. Запуск нової спеціалізованої юридичної клініки у Слов’янську для обслуговування населення на деокупованій території. Якісною правовою допомогою охоплена надзвичайно мала кількість мешканців Донецької та Луганської областей України. Це робить малозабезпечених людей, особливо молодь, осіб похилого віку та жителів сільських районів, вразливими до фінансового шахрайства та неякісних послуг. Нова юридична клініка з базою у Слов'янську стане спеціалізованим сервісним хабом і працюватиме для споживачів фінансових послуг на сталому якісному рівні.

«Кожна юридична клініка з більш як 50 університетів України зможе долучитися до цієї ініціативи та реалізувати свої найкращі напрацювання у правозахисті і правопросвіті споживачів фінансових послуг. Ми розвинемо професіоналізм і згуртованість юридичних клінік, посилимо якість їхньої роботи в усіх регіонах України, зокрема в постраждалому від збройної агресії», — зазначив Андрій Галай, голова Асоціації юридичних клінік України.

«Юридичні клініки мають усі можливості стати активним гравцем у захисті прав споживачів фінансових послуг. Цей грант допоможе українським юридичним клінікам бути підготовленими та інституційно забезпеченими до роботи у цій важливій сфері», — підкреслила Юлія Вітка, заступниця керівника Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти