Приготування маци
FILE Працівники мацепекарні готують тісто для маци - пасхального прісного пшеничного хлібу у вигляді дуже тонких сухих коржів - єдиного виду хлібу, дозволеного до вживання протягом єврейського свята Песах, в цеху мацепекарні в Дніпропетровську, у понеділок, 2 березня 2009 р. Песах (Великдень) - центральне єврейське свято на згадку про Вихід з Єгипту. Свято починається на 15-й день весняного місяця нісан (березень-квітень за Григоріанським календарем) і відзначається протягом 7 днів в Ізраїлі і 8 - поза Ізраїлем. Тора наказує вживання маци в Песах як нагадування про те, що під час Виходу ізраїльтяни ”випекли... з тіста, яке вони винесли з Єгипту, прісні коржики, бо воно ще не закиснуло, тому що вони вигнані були з Єгипту і не могли зволікати”. 2009 р. євреї почали святкувати Песах 8 квітня. Фото Олега Ростовцева / УНІАН
- ID:
- #197602
- Автор:
- Ростовцев Олег
- Місце зйомки:
- Україна / Дніпро
- Дата зйомки:
- 02.03.2009
- Макс. розмір:
- 1976x1250 px
- Перегляди:
- 1027
- Скачування:
- 0
- Ключові слова:
-