Працівники м’ясопепреробного підприємства
Працівник м’ясопепреробного підприємства на підготовці натурального свинячого фаршу до пакування в модефікованому газовому середовищі в одному з цехів у Козятині (Вінницька обл.), в четвер, 9 квітня 2009 р. За прогнозами Асоціації ”Український клуб аграрного бізнесу”, цього року імпорт м’яса та субпродуктів в України може становити 280 тис. тонн, що майже вдвічі менше, аніж 2008 р. На думку фахівців асоціації, у цьому разі частка вітчизняної сировини в загальній пропозиції м’яса на внутрішньому ринку суттєво збільшиться. В асоціації повідомили, що за перші два місяці поточного року імпорт м’яса та субпродуктів в України становив 58,23 тис. тонн, тобто середньомісячний імпорт 2009 р. становить 29,1 тис. тонн, тоді як торік середньомісячний обсяг імпорту становив 44,1 тис. тонн. Таким чином, середньомісячний обсяг імпорту м’яса 2009 р. скоротився на 34% або на 15 тис. тонн/місяць. В основі скорочення імпорту м’яса - стабілізація у свинарстві, зупинка скорочення поголів’я свиней, що дає змогу краще забезпечувати внутрішній ринок вітчизняною сировиною. Так, на 1 березня 2009 р. поголів’я свиней в агросекторі України налічувало 6,68 млн. голів, що практично дорівнює показникам за аналогічний період минулого року, при цьому виросло поголів’я в сільгосппідприємствах на 4,4% - до 2,8 млн. голів свиней, що свідчить про позитивні тенденції в галузі. Фото Олександра Синиці / УНІАН
- ID:
- #198143
- Автор:
- Синиця Олександр
- Місце зйомки:
- Україна / Козятин
- Дата зйомки:
- 09.04.2009
- Макс. розмір:
- 1927x3132 px
- Перегляди:
- 688
- Скачування:
- 0
- Ключові слова:
-