Селітра
FILE Мішок із аміачною селітрою, що використовується у сільському господарстві як добриво, на одному з полів поруч Мелітополя (Запорізька обл.), у п'ятницю, 5 червня 2009 р. 80 % хімічних забруднювачів надходять до організму людини з харчовими продуктами, в основному з рослинними. Нітрати характеризуються досить широким спектором токсичної дії, впливаючи на організм на різних біорівнях. Найбільш схильні до накопичення нітратів є салат, листкова капуста, кріп, шпинат, редис та зелена цибуля, друге місце посідають цвітна капуста, кабачки, гарбузи, редька, білокачанна капуста, хрін, морква та огірки. Менше акумулюють нітрати брюссельська капуста, горох, квасоля, солодкий перець, картопля, томати та ріпчаста цибуля. Медики застерігають, що після 15-25-річного систематичного вживання високонітратних продуктів підвищується ризик розвитку злоякісних пухлин, насамперед шлунково-травного каналу, ураження серцево-судинної та центральної нервової систем. Доведено також, що вживання надмірної кількості нітратів може призвести у вагітних жінок до викиднів, загрози невиношування вагітності, вад розвитку плоду. Фото Євгена Перфілова / УНІАН
- ID:
- #211892
- Автор:
- Перфілов Євген
- Місце зйомки:
- Україна / Мелітопіль
- Дата зйомки:
- 05.06.2009
- Макс. розмір:
- 3834x2486 px
- Перегляди:
- 795
- Скачування:
- 1
- Ключові слова:
-