https://images.unian.net/pb/002/thumb_files/h_190/211900.jpg Мелітопіль FILE Аміачна селітра, що використовується у сільському господарстві як добриво, на посіві часника на одному з полів поруч Мелітополя (Запорізька обл.), у п’ятницю, 5 червня 2009 р. 80 % хімічних забруднювачів надходять до організму людини з харчовими продуктами, в основному з рослинними. Нітрати характеризуються досить широким спектором токсичної дії, впливаючи на організм на різних біорівнях. Найбільш схильні до накопичення нітратів є салат, листкова капуста, кріп, шпинат, редис та зелена цибуля, друге місце посідають цвітна капуста, кабачки, гарбузи, редька, білокачанна капуста, хрін, морква та огірки. Менше акумулюють нітрати брюссельська капуста, горох, квасоля, солодкий перець, картопля, томати та ріпчаста цибуля. Медики застерігають, що після 15-25-річного систематичного вживання високонітратних продуктів підвищується ризик розвитку злоякісних пухлин, насамперед шлунково-травного каналу, ураження серцево-судинної та центральної нервової систем. Доведено також, що вживання надмірної кількості нітратів може призвести у вагітних жінок до викиднів, загрози невиношування вагітності, вад розвитку плоду. Фото Євгена Перфілова / УНІАН

Посів часника

FILE Аміачна селітра, що використовується у сільському господарстві як добриво, на посіві часника на одному з полів поруч Мелітополя (Запорізька обл.), у п’ятницю, 5 червня 2009 р. 80 % хімічних забруднювачів надходять до організму людини з харчовими продуктами, в основному з рослинними. Нітрати характеризуються досить широким спектором токсичної дії, впливаючи на організм на різних біорівнях. Найбільш схильні до накопичення нітратів є салат, листкова капуста, кріп, шпинат, редис та зелена цибуля, друге місце посідають цвітна капуста, кабачки, гарбузи, редька, білокачанна капуста, хрін, морква та огірки. Менше акумулюють нітрати брюссельська капуста, горох, квасоля, солодкий перець, картопля, томати та ріпчаста цибуля. Медики застерігають, що після 15-25-річного систематичного вживання високонітратних продуктів підвищується ризик розвитку злоякісних пухлин, насамперед шлунково-травного каналу, ураження серцево-судинної та центральної нервової систем. Доведено також, що вживання надмірної кількості нітратів може призвести у вагітних жінок до викиднів, загрози невиношування вагітності, вад розвитку плоду. Фото Євгена Перфілова / УНІАН

ID:
#211900
Автор:
Перфілов Євген
Місце зйомки:
Україна / Мелітопіль
Дата зйомки:
05.06.2009
Макс. розмір:
3888x2592 px
Перегляди:
990
Скачування:
0
Ключові слова:
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти