Приготування куті у Водохресний Святвечір
Тетяна Задорожна та її син Саша (праворуч) дають пробувати кутю (ритуальне блюдо із зерен пшениці з додаванням меду, горіхів і родзинок) Дімі Пархоменко напередодні свята Хрещення Господня, у Києві, у вівторок, 18 січня 2010 р. ложкиНапередодні Хрещення християни святкують Голодну кутю або другий Святий вечір. Весь день напередодні Водохреща віруючі тримають піст. За вечерю сідають, коли на небі вже з’явиться вечірня зоря. На стіл у цей вечір ставлять пісні страви: вареники з капустою, гречані млинці на олії, смажену рибу і, кутю та узвар. Після вечері, за народною традицією, всі ложки кладуть в одну миску, а зверху - хліб, «щоб хліб родився». Фото Олександра Синиці / УНІАН
- ID:
- #327603
- Автор:
- Синиця Олександр
- Місце зйомки:
- Україна / Київ
- Дата зйомки:
- 18.01.2011
- Макс. розмір:
- 2968x2180 px
- Перегляди:
- 806
- Скачування:
- 0
- Ключові слова:
-