https://images.unian.net/pb/003/thumb_files/h_190/395795.jpg Ужгород Учасник кулінарного фестивалю "Ужгородська палачінта-2012", присвяченого Масляній і проводам зими 2012, смажить м'ясо на грилі в Ужгороді, в неділю, 12 лютого 2012 р. Цього року Масляна пройде з 20 лютого по 26 лютого, а вже з 27 лютого почнеться Великий пост. Дата початку Масляної щороку міняється залежно від того, коли починається Великий пост. Масниця (сирна седмиця, масляний тиждень) - стародавнє слов'янське свято, що залишилося ще з часів язичницької культури і зберігся після прийняття християнства. Це тижневе свято проводів зими і зустрічі весни, осяяне радісним очікуванням близького тепла і весняного оновлення природи. Навіть млинці, неодмінний атрибут масниці, мали ритуальне значення: круглі, рум'яні, гарячі, вони являли собою символ сонця, яке все яскравіше розгоралося, подовжуючи дні. Фото Яноша Немеша / УНІАН

Чоловік смажить м'ясо на грилі

Учасник кулінарного фестивалю "Ужгородська палачінта-2012", присвяченого Масляній і проводам зими 2012, смажить м'ясо на грилі в Ужгороді, в неділю, 12 лютого 2012 р. Цього року Масляна пройде з 20 лютого по 26 лютого, а вже з 27 лютого почнеться Великий пост. Дата початку Масляної щороку міняється залежно від того, коли починається Великий пост. Масниця (сирна седмиця, масляний тиждень) - стародавнє слов'янське свято, що залишилося ще з часів язичницької культури і зберігся після прийняття християнства. Це тижневе свято проводів зими і зустрічі весни, осяяне радісним очікуванням близького тепла і весняного оновлення природи. Навіть млинці, неодмінний атрибут масниці, мали ритуальне значення: круглі, рум'яні, гарячі, вони являли собою символ сонця, яке все яскравіше розгоралося, подовжуючи дні. Фото Яноша Немеша / УНІАН

ID:
#395795
Автор:
Немеш Янош
Місце зйомки:
Україна / Ужгород
Дата зйомки:
12.02.2012
Макс. розмір:
3456x2304 px
Перегляди:
541
Скачування:
0
Ключові слова:

Теми з фото

Жанр. Їжа Кулінарний фестиваль "Ужгородска палачінта-2012"
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти