Пресконференція в УНІАН «Підведення підсумків Національного рейтингу впливовості «Еліта України» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Пресконференція в УНІАН «Підведення підсумків Національного рейтингу впливовості «Еліта України»

(07.10.2020)
Завершилося грандіозне масштабне дослідження, яке не має аналогів в країні - Національний рейтинг впливовості «Еліта України», проект, заснований Міжнародним експертним клубом і рейтинговим агентством «ElitExpert».

Команда з двохсот міжнародних і українських фахівців, професіоналів високого класу з бездоганною репутацією та численні онлайн-користувачі протягом двох місяців відбирали найдостойніших людей з 5360 учасників з усіх куточків країни.

5 жовтня був оприлюднений список зі 100 найкращих представників нової еліти - тих, чия діяльність максимально ефективна і корисна для суспільства.

Взагалі методології дослідження організатори проекту приділили особливу увагу, для чого врахували досвід схожих, але набагато менш масштабних проектів. Для цього була розроблена 100-бальна шкала - ефективний інструмент, який шляхом великої кількості балів забезпечив максимально об'єктивне голосування і виключив суб'єктивність експертів.

Головною особливістю рейтингу «Еліта України» були критерії оцінювання. До рейтингу впливових людей потрапили лише ті представники еліти України, що відповідали дуже високим критеріям, а саме:
1. Суспільне визнання і довіра;
2. Посадовий статус, особисті досягнення;
3. Компетентність і професіоналізм;
4. Освіченість, інтелект;
5. Фінансова незалежність;
6. Благодійність;
7. Патріотизм;
8. Високі моральні якості;
9. Соціальна відповідальність;
10. Вміння домагатися поставлених цілей;

У зв'язку з цим, в рейтингу багато представників старих еліт поступилися місцем новим особам, однак об'єктивно очолив список діючий президент України Володимир Зеленський, як найбільш яскравий представник нової еліти.
Також, в першій тридцятці списку багато представників культури - Народні артистки Ніна Матвієнко, Ада Роговцева, Софія Ротару, спортсмени Володимир Кличко, Олександр Усик та Андрій Шевченко, великі бізнесмени і меценати Олексій Вадатурський, Віктор Пінчук, Аднан Ківан, політики - Леонід Кучма, Андрій Єрмак, Дмитро Разумков і багато інших.

Присутні в списку і духовні батьки нації - зокрема Митрополит Єпіфаній, глава УКГЦ Святослав Шевчук, Митрополит Онуфрій.

Додамо, що Перший тур проекту стартував 1 вересня у всіх регіонах країни, крім ОРДЛО і АР Крим.
Команда з двохсот українських і міжнародних експертів сформувала в 24-х областях України списки заслужених людей, чия діяльність максимально ефективна і корисна для суспільства. У п'яти найбільш густонаселених регіонах - Київському, Одеському, Харківському, Дніпропетровському та Львівському кількість учасників склала 300 чоловік, в інших дев'ятнадцяти областях - по 200.

Серед 5300 учасників рейтингу були політики, бізнесмени, громадські та релігійні діячі, а також представники влади, культури, спорту, науки і освіти, охорони здоров'я та ЗМІ.

21 вересня було підбито підсумки Першого, регіонального етапу голосування.

Експерти і численні онлайн-користувачі відібрали з 5300 учасників першого туру найдостойніших людей - в цілому по 100 чоловік в кожному регіоні.

У Другому, всеукраїнському турі рейтингу, до 240 персон регіонального масштабу, що представляють першу десятку в кожній з областей країни, додалися ще 60 впливових персон державного рівня, які не брали участь в регіональному турі голосування.

Також, у вересні 2020 року рейтинг був внесений до Національного Реєстру рекордів України, як наймасштабнішедослідження за всю історію незалежності нашої держави.

Завершальним етапом рейтингу стане Національний форум стратегічного розвитку, який пройде в Києві в березні 2021 року. Його учасниками стануть лауреати регіональних і загальнонаціонального рейтингів, а в якості спікерів будуть запрошені світові лідери, бізнесмени і вищі державні чиновники України.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти