Пресбрифінг в УНІАН на тему: «Чи допоможуть місцеві вибори виштовхнути будівельну галузь з глибокого котловану?» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Пресбрифінг в УНІАН на тему: «Чи допоможуть місцеві вибори виштовхнути будівельну галузь з глибокого котловану?»

(20.10.2020)
Тема: «Чи допоможуть місцеві вибори виштовхнути будівельну галузь з глибокого котловану?».

В УНІАН відбувся пресбрифінг за участі експерта у сфері будівництва, президента Національного експертно-будівельного альянсу України Віктора Лещинського на тему: «Чи допоможуть місцеві вибори виштовхнути будівельну галузь з глибокого котловану?».

Президент Національного експертно-будівельного альянсу України Віктор Лещинський проаналізував ситуацію, що склалася у будівництві та зазначив, яким чином на будівельну сферу впливають вибори. Зокрема, до органів місцевого самоврядування.
Крім того, президент Національного експертно-будівельного альянсу України Віктор Лещинський під час брифінгу надав відповіді на актуальні запитання , що надійшли від представників громадськості , журналістів та фахівців.
«На жаль, уже довгий час сфера будівництва не цікава політикам. В основному від них всі чують популістичні гасла, наприклад, «велике будівництво», «наймасштабніше будівництво» тощо. Насправді, що стосується державного сектору, то в цьому році дуже багато коштів зняли із державних програм, направивши їх на ремонтні роботи дорожньої галузі. В більшості випадків нового будівництва в нашій країні не проводять взагалі», - зазначив президент НЕБАУ Віктор Лещинський.
Крім того, Віктор Лещинський звернув увагу на проблеми стану житлового фонду України: «Реновацію застарілого житлового фонду можуть робити лише політики, які вже обрані, і вони розуміють, що це революційні форми адміністрування. В першу чергу треба реалізувати пілотні проєкти реновації у різних регіонах країни, щоб «відкатати» на них увесь механізм», - підкреслив експерт.
Підсумовуючи, президент НЕБАУ Віктор Лещинський акцентував: «Потрібно негайно вирішувати, хоча б на обласних рівнях, проблему із містобудівною документацією та просторовим плануванням. Депутати повинні ініціювати роботу в цьому напрямку на всіх рівнях, до своєї роботи запрошувати професійних експертів. Також вони мають залучитися підтримкою уряду та президента України».
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти