Київський апеляційний суд переніс розгляд справи про арешти акцій компанії "Мотор Січ" через зміну судді - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Київський апеляційний суд переніс розгляд справи про арешти акцій компанії "Мотор Січ" через зміну судді

(11.11.2020)
Київський апеляційний суд переніс розгляд справи про арешти акцій компанії "Мотор Січ" через зміну судді - адвокат

Судове засідання перенесли на 2 грудня.

Київський апеляційний суд переніс розгляд справи про зняття арештів з акцій запорізького підприємства з випуску авіаційних двигунів і газотурбінних установок «Мотор Січ» через зміну судді.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив представник одного з акціонерів підприємства «Мотор Січ» в суді, адвокат юридичної фірми Arzinger Олексій Задоєнко.

«Ми продовжуємо нашу діяльність щодо скасування безпідставних арештів, накладених судами за клопотаннями Служби безпеки України в рамках абсолютно надуманого кримінального провадження, яке триває більше 3 років», - сказав він, додавши, що сьогоднішнє засідання було перенесено у зв'язку з тим, що одна з суддів захворіла. Відбулася зміна однієї судді на іншу, але для того, щоб нова суддя мала можливість повністю ознайомитися з матеріалами справи оскарження, перенесли судове засідання на 2 грудня.
За словами Задоєнко, через арешти акцій «Мотор Січ» не має можливості розвиватися і несе великі фінансові збитки.

«Практично вже кілька років« Мотор Січ »не розвивається, не діють центральні органи управління підприємством - загальні збори, наглядову раду давно втратив свою легітимність. При таких умовах не можуть прийматися рішення, що призвело до масового звільнення людей, зниження обсягів виробництва і, відповідно, до фінансових збитків », - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 4 серпня група DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського досягла домовленості з китайськими інвесторами, що представляють компанію Skyrizon Aircraft Holdings Limited, про співпрацю з розвитку українського авіабудування і безпосередньо запорізького підприємства з випуску авіаційних двигунів і газотурбінних установок "Мотор Cіч".

Зокрема, компанія DCH набуває у китайської компанії більше 25% акцій акціонерного товариства "Мотор Січ".

Після оголошення цього рішення був накладений додатковий арешт на акції компанії. Акції компанії раніше заарештовували на вимогу СБУ в 2017, 2018 і 2020 роках.

Президент України Володимир Зеленський закликав прем'єр-міністра Дениса Шмигаль проаналізувати ситуацію з продажем контрольного пакета акцій "Мотор Січ" в числі інших подібних підприємств і дати оцінку наслідкам цієї угоди для економічних інтересів України. Прем'єр-міністр, в свою чергу, в інтерв'ю «Радіо Свобода» закликав не політизувати ситуацію і вирішувати в судовому порядку.

Довідка УНІАН. Акціонерна компанія "Мотор Cіч" є одним з найбільших українських машинобудівних підприємств, виробляє авіадвигуни для вертольотів Мі-8 / Мі-17, Ка-226, літаків Ан-70, Ан-124, Ан-140, Ан-148, Як-130 і ін., агрегати для перекачування газу і енергетичне обладнання.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти