Пресконференція в УНІАН на тему: «Прогалини в морській галузі України та її безсилля у протидії корупційним викликам» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Пресконференція в УНІАН на тему: «Прогалини в морській галузі України та її безсилля у протидії корупційним викликам»

(29.06.2021)
Адвокат власників сільгосппідприємства «Злагода» в Одеській області Дмитро Ягунов звертається до президента України Володимира Зеленського та генерального прокурора Ірини Венедиктової, а також до Національної поліції, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро з проханням допомогти повернути незаконно захоплене судно.

Про це він заявив під час прес-конференції в УНІАН.

За його словами, у жовтні 2017 року у законного власника Сергія Слободенюка, який є керівником сільськогосподарського підприємства «Злагода», відібрали паром ВІЛ-0224-К вартістю 30 тисяч доларів, за допомогою якого перевозили врожай і техніку.

«До недавнього часу у пана Слободенюка у власності перебував паром, який 4 роки тому рейдерським, злочинним способом внаслідок вчинення злочинного нападу забрали учасники злочинної організації на підставі підроблених документів за участю посадових осіб державних органів - «Укртрансбезпеки», «Морської адміністрації» та при тотальній бездіяльності з боку Міністерства інфраструктури», - сказав адвокат.

Він підкреслив, що, незважаючи на численні звернення до правоохоронних органів Одеської області, а також центральних апаратів, по цій справі немає жодного вироку.

«Проблема стосується не тільки факту захоплення конкретного судна, але йдеться про те, що будь-яке судно, яке належить будь-якій особі, на підставі підроблених документів може бути перереєстровано лише за кілька годин, і потім справжній власник марно намагатиметься повернути це судно і залучити злочинців до передбаченої законом юридичної відповідальності», - сказав Ягунов.

Він повідомив, що зараз Ізмаїльським міським судом Одеської області слухається справа за позовом Слободенюка і ТОВ «Злагода» (у тому числі про скасування державної реєстрації (перереєстрації) судна (порома ВІЛ-0224-К).

При цьому, за словами адвоката, органи поліції та прокуратури допускають тривалу бездіяльність і не реагують на факти використання підроблених документів, за допомогою яких було переоформлено судно.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент України Володимир Зеленський закликав громадян звертатися до Офісу протидії рейдерству, який Кабінет міністрів відкрив у грудні минулого року для захисту інтересів законних власників.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти