Пресконференція в УНІАН на тему: «Підсумки 2021 року для виробників автотранспортних засобів та автокомпонентів корпорації «Еталон» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Пресконференція в УНІАН на тему: «Підсумки 2021 року для виробників автотранспортних засобів та автокомпонентів корпорації «Еталон»

(23.12.2021)
Асоціація автовиробників України "Укравтопром" та один з найбільших в Україні виробників автобусів корпорація "Еталон" розповіли про стан українського авторинку на кінець 2021 року.

Про це їх представники повідомили на прес-конференції в УНІАН.

Так, за даними віце-президента "Укравтопрому" Єфіма Хазана, за 11 місяців цього року український автопарк поповнився на 626 тис. автотранспортних засобів, що на 41% більше, ніж показники минулого року. Проте, як зазначив він, 80% цих засобів становлять автомобілі, що були у використанні.

"Нас накрила хвиля секонд-хенду, так званих євроблях. На мою думку, ті законодавчі акти, які були прийняті ВРУ, починаючи з 2015 року, та невиконання органами державної влади функцій, передбачених законом, привели до того, що український автопарк поповнився дуже великою кількістю автомобілів низької екологічної норми", - зазначив він.

Також віце-президент "Укравтопрому" відмітив приріст у сфері електротранспорту. За його словами, у 2021 році першу реєстрацію в Україні пройшли 8 тис. електромобілів, що на 16% більше у порівнянні з минулим роком. Відсоток нових електромобілів виріс з 8% до 13% за рік.

Щодо автомобільного виробництва, то за січень - листопад 2021 року було виготовлено 7,5 тис. одиниць автотранспортних засобів. Таким чином, відбулося зростання на 70%.

Серед проблем ринку Хазан виділив проблему експорту.

"Експорт на внутрішньому ринку практично відсутній. Вітчизняна техніка на внутрішньому ринку займає лише 7-8%", - сказав експерт.

У свою чергу, директор "Торгового дому "Еталон Авто" Вадим Шкарупін розповів про результати корпорації за 2021 рік.

"У 2021 році ми продали близько 260 одиниць, з них 200 - шкільних автобусів, 16 - міжміських, 42 - міських та 4 тролейбуса. Загальний приріст складає близько 8%", - повідомив він.

За його словами, майже усі українські автовиробники закінчують рік з невеликим прирістом.

"Приріст реалізації автобусів склав 2%, тролейбусів - 4%, загальна реалізація склала 32%, у грошовому вимірі виручка склала приріст 11%", - уточнив Шкарупін.

На прес-конференції президент корпорації "Еталон" Володимир Бутко оголосив про плани компанії на наступний рік. Серед основних планів він виділив співпрацю з китайськими виробниками з приводу виготовлення електробусів та продаж автотранспортних засобів через лізингові схеми.

Наприкінці зустрічі з журналістами представники українського автопрому закликали державу надати підтримку українським автовиробникам та стимулювати розвиток вітчизняного авторинку.

"Поверніться до нас обличчям, почуйте нас", - наголосив Шкарупін.

Як повідомляв УНІАН, автокорпорація «Еталон» у 2020 році виробила понад 200 транспортних засобів і створила нові моделі тролейбуса і трамвая. На кінець минулого року, кількість проданих «Еталоном» транспортних засобів зросла на 4%, а доходи від продажу на 6%.

Довідка УНІАН. Асоціація автовиробників України «Укравтопром» була створена у 1997 році. Засновниками «Укравтопрома» виступили більше 20 підприємств, серед яких – провідні підприємства автомобілебудівної галузі України – ВАТ «ЗАЗ», ВАТ «ЛАЗ», ХК «АвтоКрАЗ» та інші.

Сьогодні членами асоціації є 18 потужних підприємств вітчизняного автопрому.

Корпорація "Еталон" об'єднує понад 20 підприємств, у тому числі два автобусних заводи (у Борисполі та Чернігові), завод карданних валів "Український кардан", Чернігівський ковальський завод, торговий дім "Еталон Авто", науково-дослідний інститут автомобілебудування "Еталон" і ТОВ "Базтехсервіс".
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти