Пресконференція в УНІАН: «Національна асоціація морської освіти: мета створення, візія, плани» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Пресконференція в УНІАН: «Національна асоціація морської освіти: мета створення, візія, плани»

(14.01.2022)
Об'єднання навчальних закладів "Національна асоціація морської освіти" буде всіляко сприяти всебічному зміцненню України як морської держави, а також підготовці висококваліфікованих фахівців для світової морської індустрії.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявила керівник Національної асоціації морської освіти (НАМО) Галина Туманян.

«В першу чергу, наша мета - повідомити про існування такої організації, як НАМО. Україна є морською державою. Вона отримала цей статус завдяки своєму географічному положенню, а також завдяки своєму внеску в розвиток судноплавства. Створення умов для побудови сучасної моделі організації судноплавного бізнесу в країні, залучення інвестицій в судноплавство, суднобудування, судноремонт, підвищення привабливості морських і річкових портів для вантажопотоків і світових судноплавних ліній, забезпечення принципово нового рівня привабливості українського прапора для судновласників, повернення втрачених і залучення нових суден для реєстрації в Україні – ось невідкладні завдання на даний момент. Однозначно, що основою цього процесу повинні стати висококваліфіковані кадри морської області, досвідчені фахівці та управлінці, професіонали, які знають світові вимоги і тенденції у сфері безпеки мореплавства», - заявила Туманян.

Вона зазначила, Національна асоціація морської освіти - це об'єднання навчальних закладів, які готують фахівців для світової морської індустрії.

«Навчальні центри проводять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації рядового та командного складу на високому рівні міжнародних стандартів якості та безпеки. Моряки, які пройшли навчання, повинні придбати не тільки якісні теоретичні знання, а й, завдяки тренажерному навчанню, практичні навички та вміння, кваліфіковано і оперативно виконувати свої обов'язки на борту судна в різних ситуаціях», - пояснила керівник НАМО.

Туманян додала, що підготовка проводиться відповідно до STCW-78\95 за програмами, схваленими Морською адміністрацією України. НАМО, підкреслила вона, здійснює діяльність у сфері професійно-технічної освіти, пов'язану з підготовкою кваліфікованих робітників, на підставі ліцензії, виданої Міністерством освіти і науки України.

«Навчальні центри, що входять до складу організації, мають найсучасніше тренажерне обладнання, яке постійно модернізують. Експерти асоціації - це фахівці з багаторічним досвідом роботи в морській галузі. Це - офіцери морського флоту, викладачі, інструктори, громадські діячі, провідні юристи, вчені, які зарекомендували себе як висококваліфіковані фахівці», - уточнила Туманян.

За її словами, основна мета Асоціації - сприяння всебічному зміцненню України як морської держави.

Крім того, зазначила керівник НАМО, серед цілей:

- сприяння створенню правової бази діяльності тренажерних центрів, заснованої на міжнародному досвіді та законодавстві;

- сприяння обміну інформацією, досвідом та кваліфікованим персоналом серед тренажерних центрів;

- представництво та захист інтересів членів Асоціації в організаціях та установах усіх рівнів;

- здійснення заходів, що сприяють захисту інтересів українських моряків на світовому ринку праці;

- пропаганда кращого українського та світового досвіду в галузі освіти та навчання на морських тренажерах, у тому числі відповідно до вимог EMSA та IMO;

- розвиток співпраці з українськими та зарубіжними організаціями, створення умов для збільшення конкурентоспроможності членів Асоціації.

"Одним з найбільш фундаментальних завдань нашої Асоціації є формування освітнього процесу, який забезпечуватиме належну якість рівня освіти», - підкреслила Туманян.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти