Зруйнована російськими окупантами Хрестовоздвиженська церква у місті Ізюм Харківської області - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Зруйнована російськими окупантами Хрестовоздвиженська церква у місті Ізюм Харківської області

(29.09.2023)
Достеменно невідомо, коли і яким видом зброї був пошкоджений храм. За словами отця Богдана, настоятеля храму, якого я зустрів всередині храму, 25 вересня 2023 року, церква постраждала внаслідок кількох артилерійських обстрілів на початку березня 2022 року, під час боїв за Ізюм, коли російські війська штурмували місто.

Відомо, що найбільше постраждав купол храму, у ньому є дві крупні та кілька дрібніших пробоїн. Крім того, внаслідок вибухової хвилі суттєво пошкоджений дах церкви, через що протягом зими вода потрапляла всередину приміщення та пошкодила фрески, стіни, підлогу та реманент всередині храму. Також від уламків постраждали стіни всередині церкві та фасад.

Як повідомив настоятель Хрестовоздвиженської церкви, внаслідок вибухової хвилі вибиті усі вікна та пошкоджені двері. Настоятель храму своїми силами закрив пробоїни у даху - плівкою, а вибиті вікна - деревом. Внаслідок нещодавнього російського ракетного удару по місту, вибухова хвиля знову пошкодила вікна, двері та плівку на даху.

Матеріал підготовлено в рамках проєкту "Документування впливу війни на культурний сектор в Україні", що здійснюється Інститутом масової інформації у партнерстві з ЮНЕСКО.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти