За участь в МММ пропонують ввести кримінальну відповідальність - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

За участь в МММ пропонують ввести кримінальну відповідальність

(22.05.2012)
Нацкомфінпослуг пропонує ввести кримінальну відповідальність за участь у фінансовій піраміді МММ-2011. Ця ідея, разом з обмеженням реклами фінансових пірамід і проведенням державою фінансової контрпропаганди, міститься в листі глави Нацкомфінпослуг до прем'єр-міністра України.

Так, пропонується доручити Мінюсту включити до Кримінального кодексу відповідальність за "створення, експлуатацію або сприяння розвитку пірамідальних схем".

При цьому створення, експлуатація або сприяння розвитку пірамідальних схем, коли споживач платить за можливість отримання компенсації, що надається за рахунок залучення інших споживачів до схеми давно заборонені законом "Про захист прав споживачів". Проте МММ на сьогодні не має юридичної форми.

"На даний момент немає інформації про юридичну форму МММ, відповідно, і говорити про притягання юридичної особи до відповідальності по лінії захисту прав споживачів не немає ніяких підстав", - розповів юрист.

Також Нацкомфінпослуг хоче доручити МВС провести слідчі дії відносно організаторів фінансової піраміди МММ-2011 "у зв'язку з наявністю ознак шахрайства по статті 190 УК".

Зі свого боку юристи завіряють, що вони вивчили роботу МММ але не можуть нікого притягати до відповідальності, оскільки поки немає ні постраждалих, ні, відповідно, заяв від них. Юристи сумніваються в ефективності введення кримінальної відповідальності за участь в піраміді, оскільки на сьогодні круг її співробітників просто величезний.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти