І Всеукраїнський з'їзд пошукових організацій України - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

І Всеукраїнський з'їзд пошукових організацій України

(18.06.2011)
І Всеукраїнський з’їзд пошукових організацій України відбувся за участі більш ніж 100 делегатів з 22 областей України, що представляли пошукові організації, які працюють виключно в межах чинного законодавства та займаються пошуком і перепохованням загиблих воїнів, відновленням оборонних об’єктів та увічненням пам’яті про ІІ Світову війну.

За участю цих організацій було створено Всеукраїнське громадське об’єднання «Союз «Народна пам’ять».

Відкриваючи з’їзд, голова ВГО «Союз «Народна пам’ять» Ярослав Жилкін зазначив: «За 20 років Незалежності ніхто не тільки не зміг об’єднати пошукові організації України, але навіть не намагався цього зробити. Нам з вами це вдалося, і я вас усіх щиро вітаю. Об’єднавшись, ми зможемо вийти на якісно новий рівень у своїй роботі».

Говорячи про плани організації, Ярослав Жилкін, зокрема, сказав: «Ми будемо докладати усіх зусиль, щоб пошуковий рух набув державних масштабів, щоб у кожній області з вашою участю були ухвалені та реалізовувались програми з охорони історико-культурної спадщини, щоб Міносвіти у співпраці з нами проводило масштабну патріотично виховну роботу серед молоді. Вихід на всеукраїнський рівень дасть нам можливість впливати на зміни у пошуковому законодавстві та співпрацювати з міжнародними організаціями. Попереду велика і складна робота, але пошуковців складнощами не злякаєш, тому я впевнений в успіху нашої спільної справи».

Гостями з’їзду стали представники дипломатичних представництв Румунії, Молдови, Польщі та інших країн. Привітання учасникам з’їзду надійшли від імені послів Німеччини та Великої Британії, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Державного архіву України, інших установ. Виступаючи з вітальними промовами, представники МНС, Секретаріату уповноваженого ВР з прав людини, Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони, органів охорони історико-культурної спадщини та інших державних установ щиро подякували пошуковцям за їх благородну справу, висловили свою повагу та готовність до плідної співпраці.

Заступник голови ВГО «Союз Народна пам’ять» Володимир Дорофєєв у своїй промові розповів про історію, сьогодення та перспективи пошукового руху України.

На завершення з’їзду делегати одностайно ухвалили меморандум І Всеукраїнського з’їзду пошукових організацій України, програмні засади діяльності ВГО «Союз «Народна пам’ять» та принципи пошукової діяльності членів організації.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти