У Донецьку проходить форум Союзу комуністичних партій - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

У Донецьку проходить форум Союзу комуністичних партій

(19.08.2011)
Розпад СРСР став колосальною трагедією для українського народу.

Про це заявив лідер Компартії України Петро Симоненко журналістам під час покладання квітів біля пам'ятника Леніну в Донецьку.

На його думку, в даний час, жодна розсудлива людина в країнах СНД не вважає, що розпад Радянського Союзу — це свято. Навпаки, відзначив політик, це стало великою трагедією для всіх колишніх союзних республік.
Так, зокрема, за словами лідера КПУ, за роки радянської влади в Україні змінилося 17 урядів, стільки ж урядів було в нашій країні і за роки незалежності, проте досягнення влади радянської і незалежної України незрівняні. За словами П. Симоненко, за роки радянської влади була індустріалізація, розвиток науки і охорони здоров'я, підйом промислового і оборонного комплексів, освоєний космос. «За роки незалежності ж — розруха, епідемії і знищення потенціалу», - відзначив політик.
Тому, на думку лідера КПУ, зараз порятунок для колишніх радянських республік полягає в єдності.

Симоненко повідомив, що Союз комуністичних партій збирається сьогодні в Донецьку, щоб обговорити можливість об'єднання братських народів. На переконання лідера КПУ, «ідея єдності» буде прийнята сьогодні на Форумі Союзу комуністичних партій .
Компартія України пропонує створити міжпарламентську комісію представників країн СНД з питань розвитку відносин України з країнами Митного союзу і, таким чином зробити переговорний процес відкритим для суспільства. Наступним етапом повинне стати створення під егідою цієї комісії міждержавних профільно-галузевих робочих груп (атомна промисловість, енергетика, сільське господарство і харчопром, машино- і авіабудування і т.д.), завданням яких буде аналіз і експертиза пропонованих урядових ініціатив, вироблення своїх пропозицій по вирішенню існуючих протиріч.До складу цих груп повинні увійти не тільки урядовці, але і експерти, а також представники галузевих асоціацій країн-учасниць, представник профспілок і інших громадських організацій.

Симоненко вважає, що тільки єдність допоможе вирішити питання інтеграції країн, питання спільного виробництва, а також рішення багатьох соціальних питань по всій території СНД.

Прес-служба КПУ
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти