Фонд “Велика родина” до 200-річчя Тараса Шевченка презентує культурологічний проект “Шевченко” - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Фонд “Велика родина” до 200-річчя Тараса Шевченка презентує культурологічний проект “Шевченко”

(13.09.2011)
Благодійний фонд “Велика родина” до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка презентує культурологічний проект “Шевченко”. Проект спрямований на осмислення його особистості і творчого спадку в сучасних категоріях, представлення їх модерними мистецькими засобами.

Проект, зокрема, передбачає:
- проведення міжнародного конкурсу кінопроектів на кращий фільм про Тараса Шевченка,
- підготовку конкурсу короткометражних фільмів молодих кінематографістів “200 років=200 фільмів”,
- щорічний фестиваль “Кобзар forever”,
- організацію скульптурних симпозіумів за шевченківськими мотивами.

«Відправною подією” проекту стане міжнародний конкурс на кращий сценарій повнометражного художнього фільму, кінцевою метою якого є створення модерного кінотвору про життя і творчість Тараса Шевченка.

Конкурс є міжнародним. Участь в ньому можуть брати участь як громадяни України, так і громадяни інших країн.

Конкурс є відкритим. Немає жодних обмежень, зокрема, щодо віку, професії, тощо.

Конкурс є незалежним. До співпраці у проведенні конкурсу Фонд «Велика родина» запрошує авторитетних кінематографістів, літераторів та науковців, представників громадських організацій та благодійних фондів.

Конкурс є публічним. Вся інформація розміщується організаторами в інтернеті і висвітлюється у ЗМІ, в тому числі закордонних.

Конкурс проходитиме в два етапи. На першому етапі відбуватиметься конкурс сценарних розробок (тритментів) обсягом від 4 до 12 сторінок, за результатами якого журі визначить три найкращі сценарні розробки для участі у другому турі. Перший етап буде завершено 22 листопада 2011 року.

Другий етап - конкурс сценаріїв та кінопроектів, який завершиться їх публічним захистом (пітчинґом) перед широким громадським журі, відбудеться 21 лютого 2012 року. Головою журі другого туру буде кінорежисер, сценарист і продюсер Роман БАЛАЯН.
Результати конкурсу будуть оголошені 9 березня 2012 року в день народження Тараса Шевченка.

Додаткова інформація на сайті www.velykarodyna.org.ua
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти