Прес-конференція народного депутата України, другого секретаря ЦК КПУ Ігоря Алексєєва в Луганську - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція народного депутата України, другого секретаря ЦК КПУ Ігоря Алексєєва в Луганську

(16.09.2011)
Прес-конференція була присвячена результатам візиту народного депутата України від Комуністичної партії, другого секретаря ЦК Компартії Ігоря Алексєєв на Луганщину. Ігор Алексєєв відвідав Свердловськ, Старобельськ та інші міста, де особисто поспілкувався з мешканцями.

Алексєєв критикував нинішню владу за ігнорування реальних проблем жителів держави і використання ресурсів влади у власних інтересах. «У всій державі існує одна найважливіша проблема: відсутність вертикалі влади і відповідальності влади. Вражає більше всього те, що жителі звертаються до нас, до Києва, з тих питань, які раніше вирішувалися на місцях клацанням двох пальців. Звідси виникає питання: а що робить сьогодні місцева влада? Вона взагалі чимось займається? Сьогодні представники правлячої партії йдуть у владу не для того, щоб вирішувати проблеми людей, а щоб вирішувати свої проблеми», - відзначив Ігор Алексєєв.

Він додав, що це стосується і Луганської області. «На жаль, сьогодні не можна сказати, що Луганська область, як за радянських часів, попереду планети всій по розвитку. Більшість районів сьогодні є депресивними. Це пов'язано із станом вугільної галузі, це проблема незаконних «копанок» і множина інших. Поспілкувавшись з людьми, я дізнався, що основною проблемою для них сьогодні є забезпечення побутовим вугіллям. У цьому питанні твориться страшний безлад. Хтось безсовісно заробляє гроші, поставляючи людям сміття», - підкреслив І.Алексєєв.

Він також відзначив проблему недофінансування в Луганській області онкохворих.«На зустрічі з жителями торкнулася проблема охорони здоров'я. Я розібрався, що сьогодні фінансування забезпечення ліками онкохворих в Луганському регіоні практично немає», - додав політик.

Під час прес-конференції також обговорювалося питання передачі державних підприємств в приватні руки.

«Сьогодні вугільна промисловість могла б стати джерелом енергобезпеки України. Проте ми бачимо в галузі безліч проблем, зокрема, з дотриманням правил безпеки праці. Те, що сьогодні державні підприємства вугільної галузі Луганщини хочуть віддати в приватні руки, є реальною загрозою збереження цих підприємств і колективів, які там працюють», - відзначив І.Алексєєв.

На його думку, провідні вугледобувні державні підприємства Луганської області - «Свердловантрацит» і «Ровенькиантрацит» має намір контролювати донецька компанія Ріната Ахметова – «ДТЕК». «Концесія – це прихована форма приватизації. Сьогодні і ГП «Свердловантрацит», і ГП «Ровенькиантрацит» є такими, що успішно розвиваються. Ці «смачні» підприємства вже практично віддані під контроль донецької компанії «ДТЕК». Я переконаний, що активна передача державній власності до приватних рук – це шлях нашої держави до жебрацтва. Така держава ніколи не зможе виконувати свої зобов'язання перед громадянами», - підкреслив політик.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти