Прес-конференція в УНІАН «Мобілізація на проведення Всеукраїнського Референдуму за права людини» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН «Мобілізація на проведення Всеукраїнського Референдуму за права людини»

(19.09.2011)
Виступаючи на прес-конференції, Голова Оргкомітету меморіального служіння Григорій Комендант заявив, що в меморіальному служінні «Пам’ятати, щоб жити!», яке відбудеться цього ж дня, 20 вересня 2011 року на території меморіального комплексу «Бабин Яр», візьмуть участь Всеукраїнський Союз баптистів, Всеукраїнський Союз п'ятидесятників, Церква Адвентистів сьомого дня в Україні, Римо-католицька церква в Україні, Київська єврейська месіанська община і інші євангельські церкви.
Християни різних конфесій, які зберуться в Бабиному Яру хочуть вшанувати пам'ять, безневинно убитих в роки Другої світової війни, євреїв.

Учасники прес-конференції підкреслили, що в Бабиному Яру під час Другої світової війни знищувалися не тільки євреї. Він був місцем розстрілу і українських підпільників і військовополонених, росіян, циганів і людей інших національностей. Але саме євреї знищувалися за національною ознакою, від малого до великого. І ця трагедія єврейського народу не повинна залишати більше байдужими християн, віруючих всіх християнських конфесій і деномінацій.

Була виражена позиція, що християни повинні бути вдячні єврейському народу за те, що він століттями служив Боові, приніс людству Святе Писання — Біблію і з нього виросло християнство. Учасники прес-конференції виразили рішучість об'єднати зусилля, щоб противостать антисемітизму, що існує в українському суспільстві, у тому числі і в християнському церковному середовищі, щоб не допустити повторення подібної трагедії.

Меморіальне служіння «Пам’ятати, щоб жити!» є проявом підтримки єврейському народу і державі Ізраїль.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти