Міжнародний форум за участю ПАРЄ: «Державно-приватне партнерство у сфері скорочення ризиків» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Міжнародний форум за участю ПАРЄ: «Державно-приватне партнерство у сфері скорочення ризиків»

(19.09.2011)
Організаторами Форуму виступили «Risk Reduction Foundation» (розділ – Володимир Костерін) і Підкомітет з питань стійкого розвитку Комітету з питань навколишнього середовища, сільського господарства, місцевих і регіональних властей Парламентської Асамблеї Ради Європи.
Форум був позначений як старт широкомасштабної кампанії по просуванню тематики скорочення ризиків на глобальному, національному і локальному рівні.

Члени ПАРЕ (депутати Австрії, Франції, Хорватії), експерти провідних науково-дослідних організацій України (Національна Академія Наук України, Центр екологічного моніторингу і біорізноманітності НАНУ, Міжнародний Інститут Менеджменту, Національний Інститут стратегічних досліджень) і представники компаній, що працюють у сфері страхування, обговорили проблему зростання ризиків в світі і можливості їх скорочення.

На важливості теми форуму акцентував увагу учасників, спікер Верховної Ради України Володимир Литвин: «Запропонована проблематика скорочення ризиків є надзвичайно важливою з позиції того, що ми живемо в світі ризиків і погроз, які самі створили, і зараз стоїмо перед проблемою їх подолання. Мир стає все більш глобализированным і взаємозалежним, і немає такої сфери людського буття, яка б не несла в собі ризики і потенційні небезпеки. Це стосується політики, економіки, промисловості, інформаційної і соціальної сфери». На думку, В.Літвіна виклики, які стоять перед європейським співтовариством, торкаються безпосередньо і України.

Поводячись з вітальною мовою до присутніх, Президент ПАРЕ Мевлют Чавушоглу відзначив, що щодня з різних куточків Землі нам поступають тривожні сигнали про лиха, катастрофи, надзвичайні події, жертвами яких стають сотні тисяч людей. На думку розділу ПАРЕ, тематика скорочення ризиків у сфері екології, економіки і соціальної сфери на рівні державної політики має велику перспективу і може сприяти системному рішенню проблем.

На думку організаторів форуму, із-за частоти і масштабу природно-техногенних катастроф, якість і тривалість життя людини в окремо взятій країні залежить від ефективності скорочення ризиків в інших країнах. Тому цивільне суспільство і влада з різних країн, повинні об'єднатися навколо теми скорочення екологічних ризиків, оскільки для екологічних проблем немає меж.

Ефективним механізмом, що виконує превентивну функцію, є екологічне страхування, яке практикується в країнах-лідерах. Представники страхових компаній, відзначили, що в Україні цей механізм повноцінно не використовується, зважаючи на існуючі законодавчі пропуски і відсутність державної підтримки страхового напряму. У свою чергу депутати члени ПАРЕ запропонували налагоджувати комунікацію з місцевими органами влади, оскільки вони знаходяться в безпосередній близькості до всіх проблем. Формат державно-приватного партнерства може дозволити зрушити з місця проблеми, які не вирішуються роками, для того, щоб провести екологізацію країни найближче десятиліття.

Детальна інформація www.rr-f.ch
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти