Прес-конференція Петра Симоненка в УНІАН, 21.09.11 - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція Петра Симоненка в УНІАН, 21.09.11

(21.09.2011)
КПУ наполягатиме на знятті з розгляду законопроекту про держгарантії виконання рішень судів.

Лідер Комуністичної партії України (КПУ), керівник фракції КПУ у парламенті Петро СИМОНЕНКО заявив на прес-конференції , що фракція Компартії наполягатиме на знятті з розгляду у Верховній раді України законопроекту про державні гарантії виконання рішень судів.

"Фракція Компартії у Верховній Раді не буде голосувати за друге читання закону. Ми категорично проти цього. Ми будемо наполягати принципово на тому, щоб виключити з розгляду цей проект", - сказав П.СИМОНЕНКО.

За його словами, відповідна позиція буде заявлятися на засіданнях парламентських комітетів під час підготовки цього законопроекту до розгляду у другому читанні.

"Вчорашні події біля Верховної Ради свідчать про те, що сьогодні в Україні практично завершився процес реставрації капіталізму і цей процес сьогодні супроводжується широким наступом на соціальні права і завоювання наших громадян з боку представників потужного олігархічного капіталу за підтримкою влади і Заходу - Міжнародного валютного фонду і Світової організації торгівлі", - переконаний він.

Відповідаючи на запитання про можливий вихід фракції Компартії з провладної парламентської більшості, П.СИМОНЕНКО підкреслив, що комуністи ще в 2006 році ініціювали створення антикризової коаліції. "Але тоді нашу ініціативу знищили, знищивши і сам парламент за наполяганням ЮЩЕНКА", - додав він.

Лідер КПУ заявив, що його фракція у парламенті послідовно відстоює інтереси громадян. "Ми також поступили принципово, коли відбулися вибори 2010 року. Було важливо змінити політичний алгоритм під ті програми, які підтримали виборці. Ми прийняли рішення і створили парламентську коаліцію. Але визначили перелік проблем, по яким ніколи не будемо голосувати з представниками великого капіталу. І цього переліку ми чітко притримуємося”, - заявив він.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти