У Києві відбувся Громадянський конституційний конгрес - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

У Києві відбувся Громадянський конституційний конгрес

(11.11.2011)
Громадський Конституційний конгрес оголосив про початок процедури скликання всенародного зібрання з метою розробки пропозицій по внесенню змін та доповнень до Конституції України. Відповідна декларація була прийнята на засіданні Громадянського конституційного конгресу. "Ми, громадяни України, представники громадських і ветеранських організацій, профспілок та релігійних громад, оголошуємо про початок процедури скликання всенародного зібрання, як органу установчої влади, з метою розробки пропозицій по внесенню змін до діючої Конституції",- йдеться в декларації, яка була прийнята на засіданні конгресу.
"Це повинно привести до принципово нових механізмів управління державою, і, як наслідок, відсторонення від керівництва нинішньої владної верхівки мирним, легітимним і конституційним способом", - також говориться в декларації.

Голова Громадянського конституційного комітету Юрій Збітнєв зазначив : «Сьогодні створені відповідні робочі комітети та комісії, затверджено резолюцію про налагодження співпраці з європейськими та міжнародними інститутами в питанні визнання рішень, які будуть прийняті на Конституційному конгресі.».
Ю.Збітнєв не виключив, що члени комітету продовжать свою боротьбу в ході акцій протесту. "Ми зібралися, щоб прийняти конкретні рішення і починати конкретні дії, і, можливо, щоб завтра знову вийти на вулицю. Рішенням Конгресу створено страйковий комітет по підготовці та проведенню загальнонаціонального страйку з метою вирішенню економічних та політичних проблем українців»,- заявив голова Громадянського конституційного комітету Юрій Збітнєв.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти