Львівський суд ухвалив рішення про тримання «профессора» Слюсарчука під вартою - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Львівський суд ухвалив рішення про тримання «профессора» Слюсарчука під вартою

(17.11.2011)
17 листопада 2011 р. Галицький районний суд Львова підтримав подання слідчого та обрав для «професора» Андрія Слюсарчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на час слідства. Про це повідомив УНІАН начальник Відділу зв’язків з громадськістю МВС України Денис Харчук.
«Після затримання Андрій Слюсарчук перебував в Ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ) Львівського міського управління внутрішніх справ, швидше за все його після рішення суду буде переведено до Львівського СІЗО», - зазначив речник обласного управління міліції.
Як повідомлялося, кілька років тому у ЗМІ з'явилася серія публікацій про феноменальні здібності Слюсарчука, який відтворював по пам'яті великі обсяги інформації, зокрема, 30 мільйонів цифр у числі «пі» після коми, вигравав шахові партії у комп'ютера, цитував напам'ять текст з будь-якої сторінки "Кобзаря" і робив обчислення з астрономічного розміру числами. Слюсарчук також, назвавшись нейрохірургом, лікував хворих людей.
Слюсарчук став лауреатом Державної премії України, йому було присвоєне звання професора.
Проте в результаті розслідування газети «Экспресс» з'ясувалося, що Слюсарчук - самозванець, у якого немає ні диплома медичного вузу, ні вищої освіти. Результатом діяльності псевдолікаря стало каліцтво десятків обманутих ним людей, а також - як мінімум три смертельні випадки.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти