Наукова конференція на тему: «Пряма демократія - гарантія швидких і якісних змін в Україні» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Наукова конференція на тему: «Пряма демократія - гарантія швидких і якісних змін в Україні»

(01.12.2011)
В Києві відбулось засідання Громадянського конституційного конгресу за участі представників численних громадських організацій.

Учасники розглянули питання нелегітимності з 23 листопада 2011 року Верховноі Ради України , питання економічної люстрації та проведення загальнонаціонального страйку з метою висунення вимог громадян України до влади.Також учасниками Громадянського конституційного конгресу було розглянуте питання законності державного бюджету на 2012 рік.

У своєму виступі Голова Громадянського конституційного конгресу Ю.Збітнєв зазначив: "Після подій у Донецьку діалог з владою заплямований кров'ю і виникає нове явище в украінському політичному житті - Донецький Майдан, який не залишає шансів нинішній владній верхівці для відступу. Обурення народу досягає своєї критичної точки!"

Враховуючи загрозу дестабілізації ситуації та наростання невдоволення населення, на засіданні Громадянського конституційного конгресу було прийнято рішення про створення перехідного громадянського уряду і доручено Голові Українського Фонду Миру Л. Супрун сформулювати принципи формування і діяльності громадянських органів влади.

Вибори делегатів конституційних зборів , як органу установчої влади будуть проходити по місцю проживання, а самі збори вперше будуть скликані 12 грудня 2012 року. Крім того, будуть залучені міжнародні спостерігачі до процесу висування делегатів, проведення зборів та легитивності прийнятих рішень шляхом всенародного референдуму.

Також було прийняте рішення про проведення міжнародної конференції з питань установчоі влади та методології прийняття нової Конституції.

Члени Громадянського конституційного конгресу на своєму засіданні затвердили виконком, в який ввійшли керівники комітетів та представники громадських організацій. Головою виконкому Громадянського конституційного конгресу було обрано Юрія Збітнєва.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти