Прес-конференція в УНІАН «Питання бойкоту ЄВРО-2012 в Європі: від знищення тварин до« справи Тимошенко» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН «Питання бойкоту ЄВРО-2012 в Європі: від знищення тварин до« справи Тимошенко»

(01.12.2011)
Чемпіонат Європи по футболу – одна з найпрестижніших спортивних подій в світі. Можливості, які надає Євро-2012 для України, важко переоцінити. Проте останні події в Україні показують, що навіть таку абсолютно позитивну подію можна не лише не використати, а й зробити приводом для інформаційних атак проти держави.

Від початку осені в Європейських ЗМІ почали з’являтися відверто негативні меседжі про Україну, та навiть – заклики до бойкоту. Це пов’язано з багатьма процесами: від високого рівня корупції та антидемократичних дій проти опозиції, до нелюдського ставлення до тварин та погіршення рівня життя населення.

Питання іміджу України важко переоцінити. Проте тут Україні нічим похизуватися. Згідно з дослідженнями «BohushCommunications» за період 2000-2010 роки у дванадцяти країнах світу імідж України виглядає таким чином:

- Маловпливова та маловідома європейська держава, що знаходиться в пошуках свого місця в світі;
- Молода демократична країна, країна поразки Помаранчевої революції;
- Кризова країна, політично нестабільна, з неефективною владою;
- Чорнобиль (небезпечнакраїна);
- Відомі українці: Кличко, Шевченко, Ющенко, Тимошенко;
- Проблеми з Росією (під впливом Росії);
- Високі інвестиційні ризики, корупція у всіх органах влади;
- Красиві жінки, дешеві повії.

За 2010-2011 роки на додачу до даного переліку додалося уявлення про Україну, як державу в якій масово та жорстоко вбивають тварин, катують людей, застосовують репресії та порушуються права інвалідів-чорнобильців.

На сьогодні Україна отримала проблему, масштаб якої влада недооцінює та діє «методом спроб та помилок», що ще більше погіршує ситуацію. Йдеться про репутаційний капітал держави, якому завдано суттєвої шкоди і перейдено критичну межу, за якої репутаційний капітал перетворюється на «репутаційну бомбу». Внаслідок чого, будь-які згадування про Україну на міжнародній арені незалежно від змісту, сприймаються вкрай негативно та сприяють ізоляції на міжнародній арені. Таке бачення України в очах світової громадськості трансформує ЄВРО-2012 не в іміджевий позитивний захід, а навпаки, що посилить негативні установки щодо України.

Незважаючи на гучні заяви чиновників про покращення життя, за 2010-2011 роки – кількість українців зменшилася на 145.000 чоловік, а тривалість життя не збільшилася, порівняно з країнами ЄС, де люди живуть на 15-20 років довше.

Всеукраїнська громадська організація «Зелена Варта» вважає, що влада повинна негайно:
• оприлюднити правдиву інформацію щодо знищення тварин;
• припинити знущання над тваринами;
• розробити державну комплексну програму по захисту тварин;
• взаємодіяти з громадянським суспільством по розробці реформ;
• адекватно протистояти інформаційним атакам в Європі, що шкодять іміджу держави;
• провести інформаційну кампанію в Європі для покращення міжнародного іміджу України.


Прес-служба ВГО «Зелена Варта»
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти