Прес-конференція в УНІАН «Херсонський машинобудівний завод» потрапив під приціл рейдерів» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН «Херсонський машинобудівний завод» потрапив під приціл рейдерів»

(20.12.2011)
Учасники прес-конференції повідомили, що останнім часом навколо ТОВ НВП "Херсонський машинобудівний завод" (ХМЗ) - єдиного в Україні виробника зернозбиральних комбайнів «Славутич», складається ситуація, що може призвести до рейдерського захоплення підприємства. За словами учасників прес-конференції, перебіг подій навколо ХМЗ відбувається таким чином, що підприємство, яке може випускати 300 зернозбиральних, у т.ч. рисозбиральних, комбайнів на рік з перспективою збільшення випуску цієї продукції, не має можливості нормально працювати і вже під питанням можливість розпочати виробництво новітніх комбайнів «Скіф», які за всіма експертними оцінками попереду закордонних аналогів. За словами власника ТОВ НВП «ХМЗ» Олександра ОЛЕЙНИКА, тиск на підприємство ініційований структурами, зацікавленими в імпорті до України комбайнів виробництва Білорусі і Росії, які є прямими конкурентами комбайнів виробництва «ХМЗ». О.ОЛЕЙНИК зазначив: « Складається враження, що ХМЗ не стільки намагаються у незаконний спосіб передати іншому власнику, як просто знищити ХМЗ, і надалі, ввозячи імпортні комбайни, використовувати на це кошти державної скарбниці».

Учасники прес-конференції повідомили, що вже протягом місяця обуренні працівники ХМЗ не мають можливості працювати і виходять до ОДА з акціями протесту. До них приєднуються інші підприємства, бо ситуація з промисловими підприємствами в регіоні визиває обурення мешканців Херсонщини, профспілкових і громадських організацій, це напружує соціальну обстановку в області та підриває авторитет Президента і уряду України.

Під час прес-конференції керівництво ХМЗ оприлюднили дані, згідно яким Херсонмаш наповнює місцевий бюджет на суму понад 10 млн.грн. щорічно. Зокрема, соціально-економічні показники за 2009, 2010 і за 10 міс. 2011 р.р. свідчать, що за цей період на підприємстві збільшується кількість працівників, збільшується середня заробітня плата, повністю відсутня заборгованість по виплатах зарплати, значно збільшуються обсяги виробленої та реалізованої продукції. Директор ТОВ НВП "Херсонський машинобудівний завод" В. Слободянюк підкреслив, що, незважаючи на світову фінансово-економічну кризу, динаміка росту обсягів виробництва товарної продукції ХМЗ за останні три роки поступово зростала, щорічно у два рази збільшувалися перерахування до бюджетів різних рівнів: Пенсійного фонду тощо. Так, фінансовий результат ХМЗ від господарської діяльності (Прибуток) станом на 1 листопада 2011 року становить 7, 2 млн. грн. Учасники прес-конференції виявили побоювання, що ситуація на підприємстві складається таким чином, що всі показники та досягнення можуть бути знищені, як і відрахування до бюджету країни будуть припинені.

Учасники прес-конференції просять Президента взяти ситуацію під контроль. У зверненні до М. Азарова і А. Клюєва працівники ХМЗ просять розібратися у ситуації та вжити заходів з метою захисту права набувача цілісного майнового комплексу ХМЗ. Разом з цим просять Генпрокуратуру провести об'єктивну перевірку фактів, а також доручити Мінюсту та Кваліфікаційній комісії суддів провести всебічне розслідування передумов, обставин та законності прийнятого судового рішення Господарським судом Херсонської області від 14.12.2011 року по справі №5/115-Б-05.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти