У Кіровоградській області відкрився новий титановий ГЗК компанії "Велта" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

У Кіровоградській області відкрився новий титановий ГЗК компанії "Велта"

(27.12.2011)
27 грудня 2011 р. відбулося офіційне відкриття гірничо-збагачувального комбінату компанії "Велта" з видобутку й переробки титанової руди (розташований в Новомиргородському районі Кіровоградської області).
Загальний обсяг інвестицій в проект в 2011 р. склав біля $90 млн. З них $80 млн. інвестовано в першу чергу ГЗК компанії "Велта", решту коштів - у розвиток другої черги.
"Інвестиції в проект вкладені власниками підприємства, але основна частина коштів залучена у вигляді кредиту в українському банку "Промінвестбанк". Також ця фінансова структура вже почала кредитування другої черги ГЗК", - повідомив на відкритті комбінату Андрій Бродський, генеральний директор компанії "Велта".
За його словами, зупинятися на одному проекті компанія не планує і вже зараз розширює ресурсну базу. "Компанія "Велта" вже отримала дозвіл на геологорозвідку Лекарівського родовища ільменітових руд у Кіровоградській області", - повідомив Андрій Бродський. У рамках розширення підприємства вже створена холдингова компанія Velta Group Global ltd.
У церемонії відкриття взяло участь керівництво Кіровоградської області - Голова Кіровоградської ОДА Сергій Ларін і Голова обласної ради Микола Ковальчук. "Дуже приємно, що сьогодні ми відкрили підприємство, яке працюватиме на благо області й України. Це знакова подія для усієї держави. Це приклад успішної співпраці влади і бізнесу, й у нас на Кіровоградщині таким інвесторам буде завжди зелене світло", - сказав Сергій Ларін. За його словами, з генеральним директором ВКФ "Велта" просто й приємно працювати, оскільки Андрій Бродський будує не лише успішний, але й соціально-відповідальний бізнес.
Нагадаємо, будівництво комплексу стартувало на початку 2011 р. Спорудження кар'єру зайняло близько 7 місяців і завершилося наприкінці жовтня 2011 р. Створення збагачувального виробництва тривало понад 8 місяців і увійшло до завершального етапу в грудні 2011 р. Потужність підприємства в 2012 р. складе 240 тис. тон титанової руди в рік.
Довідка: ТОВ Виробничо-комерційна фірма "Велта" (Дніпропетровськ) створена в 2000 році з метою розвитку Бирзулівського родовища ільменіту поблизу села Коробчино Новомиргородского району Кіровоградської області. Генеральний директор компанії й ініціатор розробки Бирзулівського родовища - Андрій Бродський. На момент відкриття на підприємстві офіційно працевлаштовано 240 осіб, запланована кількість працівників на ГЗК - 500.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти