У Києві відбулася презентація книги члена Римського клубу - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

У Києві відбулася презентація книги члена Римського клубу

(15.02.2012)
Синя економіка: 10 років, 100 інновацій, 100 мільйонів робочих місць

У Бізнес-школе МІМ-Київ відбулася презентація книги всесвітньо відомого ученого, члена Римського клубу Гюнтера Паулі «Синя економіка: 10 років, 100 інновацій, 100 мільйонів робочих місць».

Візит Г.Паулі до Києва відбувся на запрошення відомого ученого, члена Римського клубу Богдана Гаврілішина за сприяння швейцарського фонду «Скорочення ризиків» (голова фонду – Володимир Костерін).

Представляючи гостя, Богдан Гаврілішин відзначив, що це – громадянин миру, людина, яка володіє багатьма мовами, багато жив на різних континентах і має величезний запас енергії. «Дуже приємно, що його перший візит до України відбувається саме по такому хорошому приводу – презентації книги «Синя Економіка», – сказав Б.Гаврілішин.

На думку Г.Паулі, відновлення екологічного балансу і економічний розвиток повинні бути взаємозв'язаними процесами. Авторові бестселера вдалося знайти вирішення проблем, які представляють загрозу для життєдіяльності людини. «У природі німий місця марнотратству» – позиція Гюнтера Паулі.

У книзі показані приклади, як можна брати в природі все необхідне для життя і при цьому не знищувати її. Наприклад, здобувати енергію з сонця, води і вітру, будувати удома з швидко відновлюваних матеріалів, здобувати органічні ліки і т.д. Виступаючи, Г.Паулі призвав не вичавлювати з нашої планети більшого, а по-розумному користуватися тим, що нам дала природа.

«Кожна країна готова до впровадження синій економіки, головне – зміни в свідомості кожного і в нашому способі життя. Необхідна також і відповідна державна політика, яка проводитиме такі зміни в суспільстві», - сказав Г.Паулі.

На думку голови швейцарського фонду «Скорочення ризиків» Владимира Костеріна, конкурентоспроможність економіки залежить від екологічності і инновационности. «На зустріч з Гюнтером Паулі ми запросили патріотично настроєних громадян, які хочуть зробити Україну по-справжньому сучасною країною.

Презентація книги викликала великий інтерес серед учених, громадських діячів і студентів. Ідеї і пропозиції Гюнтера Паулі по екологізації, сприятимуть становленню України як екологічно чистої і безпечної держави, з інноваційною економікою і високим рівнем якості життя» - відзначив Володимир Костерін.

Довідка
Г.Паулі є автором 16 книг, які перекладені 28 мов миру. Очолює глобальне співтовариство ZERI («Zero Emissions Research and Initiatives»). ZERI – співтовариство креативных осіб, які прагнуть подолати гострі проблеми світового рівня. Головна мета – знайти інноваційні рішення, які корисні для навколишнього середовища і суспільства. Паулі заснував більше десяти крупних міжнародних компаній («PPA Holding», «European Service Industries Forum (ESIF)», «European Business Press Federation (UPEFE)», «Ecover»).
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти