Прогнімак вручив Гоголівську премію письменникам Міллеру і Курилко - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прогнімак вручив Гоголівську премію письменникам Міллеру і Курилко

(03.04.2012)
3 квітня відбулася щорічна церемонія нагородження Гоголівською премією за видатні досягнення в галузі літератури.

«Гоголівська премія стала знаковою подією в українському культурному житті. І мені як засновнику культурного центру Alex Art House, який є засновником Гоголівської премії, подвійно приємно бути учасником цієї події. - Коментує Олександр Прогнімак. - Гоголівська премія, перш за все, покликана сприяти популяризації та підвищенню престижу високообдарованих майстрів слова, які пишуть в Україні російською мовою. Враховуючи, що під час тривалої економічної кризи культура знаходяться в нелегкому становищі, ми намагаємося надавати підтримку нашим письменникам ».

Нагадаємо, що Гоголівська премія була заснована в 2007 році культурно-просвітницьким центром Alex Art House спільно зі Спілкою письменників України і вже стала справжньою традицією. Її щорічно отримують українські літератори, які пишуть російською мовою. Володарями цієї почесної нагороди вже стали: відомий український поет і драматург Юрій Рибчинський, твори якого добре відомі як в Україні, так і в Росії, український драматург Олександр Мардань (його п'єси популярні в різних країнах), прозаїк Етері Басарія - за роман «Неправильний трикутник» і Олег Вергеліс - автор книг «Два квитки на вчорашній спектакль» і «Анти-Раневська».

Цього року лауреатами премії стали відразу два письменники з Києва - Олексій Курилко та Андрій Міллер. Олександр Прогнімак вручив їм почесні дипломи, медалі із зображенням Гоголя і премії.

«Мені приємно, що цього року у нас відразу два лауреата в області літератури. Це Олексій Курилко - письменник, актор театру «Чорний квадрат» та Андрій Міллер - прозаїк і драматург. - Ділиться А. Прогнімак. - Сподіваюся, що ця почесна нагорода стане знаковою подією у творчій кар'єрі цих воістину видатних майстрів.

Олексій Курилко - письменник, актор театру "Чорний квадрат". У 2010 році за повість "Збіговисько невдах" став лауреатом "Російської премії" (входить в п'ятірку найпрестижніших премій, які присуджуються в Росії). Гоголівська премія присуджена Олексію Курилко за повісті "Пара ненормальних явищ" і "В пошуках золотого тільця".

Андрій Міллер - прозаїк, драматург. У 2009 році за книгу "Два портрета" Дружини в гранатовому "став дипломантом Міжнародної літературної премії ім. Юрія Долгорукого. У Київському академічному театрі драми і комедії на Лівому березі Дніпра нині йде вистава "Гості грядуть опівночі" за його п'єсою. Гоголівська премія присуджена А. Міллеру за повість "Костровой".

На церемонію вручення Гоголівської премії з Москви приїхав почесний гість, сучасний російський письменник Віктор Єрофєєв, який намагається не пропускати це знакова подія. Також у президії почесного журі були голова Національної Спілки письменників України Віктор Баранов, український письменник Анатолій Крим і головний редактор журналу «Радуга» Юрій Ковальський.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти