Анатолія Мельника звільнено з посади директора Національного художнього музею України - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Анатолія Мельника звільнено з посади директора Національного художнього музею України

(05.04.2012)
5 квітня 2012 р. з посади директора Національного художнього музею України звільнено Анатолія Мельника, який заявляв, що з приміщень Кабінету міністрів України зникли картини відомих українських художників.
У 2010 році Національний художній музей вперше заявив про те, що Кабінет Міністрів відмовляється повернути музею справжні роботи імпресіоніста Микола Глущенка «Дніпровські далі» і «Село біля річки», страхову вартість яких оцінюють у понад мільйон гривень.
Як повідомлялось, 29 березня головний зберігач Національного художнього музею України Юлія Литвинець повідомила, що дві картини українського імпресіоніста Миколи Глущенка, що належать Національному художньому музею України, та які експонувалися в Кабміні, зникли, а замість двох інших з'явилися підробки. Згідно з нещодавно проведеної перевірки, музейники не побачили оригіналів «Дніпровських далей», страхова оцінка якої становить 560 тис. 700 грн і «Села біля річки» - 600 тис 750 грн.
У Кабмінеті Міністрів запевнили, що наразі триває перевірка автентичності цих картин, результати якої будуть оприлюднені.
Але 5 квітня Анатолія Мельника звільнили з посади директора Національного художнього музею. Він пов’язує своє звільнення зокрема з тим, що публічно закликав до повернення картин.

Міністерство культури України пояснило звільнення Анатолія Мельника невиконанням «планових показників» з відвідування музею та неналежними умовами зберігання ікон. Мельник, який керував Національним художнім музеєм України протягом останніх 12 років, з цією критикою не погоджується
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти