Міжнародна героїко-патріотична акція «Георгіївська стрічка-2012» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Міжнародна героїко-патріотична акція «Георгіївська стрічка-2012»

(23.04.2012)
23 квітня 2012 р. стартувала Міжнародна героїко-патріотична акція «Георгіївська стрічка 2012» і триватиме в Україні до 17 травня 2012 року.

Всеукраїнська громадська організація «Загальновоїнська спілка України» є офіційним партнером міжнародної акції, яка була ініційована Російським агентством міжнародної інформації РІА Новини та Студентською громадою в рік 60-річчя Великої Перемоги.

"Сьогодні, в рік 67-ї річниці Перемоги над фашизмом, ми можемо відкрито заявити, що в умовах сучасної України героїко-патріотична акція «Георгіївська стрічка» дозволила створити і затвердити ще один сучасний символ Перемоги - георгіївську стрічку. На наш погляд, цей символ, перш за все, є демонстрацією нашої поваги і шани ветеранам Великої Вітчизняної війни, даниною пам'яті загиблим на полі бою воїнам-визволителям, вдячність трудівникам тилу, які віддали все для фронту, все для Перемоги" - йдеться в заяві ВГО «Загальновоїнська спілка України».

Георгіївська стрічка має кольори бойових нагород - ордена Святого Георгія і солдатського ордена Слави часів Великої Вітчизняної війни.

Учасники акції виразили впевненість, що кожен громадянин країни і справжній патріот України, кожен, хто вважає 9 травня великим святом всього нашого народу, хто має пам'ять і шанує подвиг наших батьків, дідів і прадідів, які зламавши хребет фашизму, забезпечили сьогоднішній день об'єднаної Європи, кожен, хто розуміє, якою ціною дісталася ця Велика Перемога - обов'язково пов'яже георгіївську стрічку.

Георгіївська стрічка асоціюється з гвардійською стрічкою і розглядається «Загальновоїнською спілкою України» як відміну найбільш відповідальних, активних, відданих своєму народові, своїй великій героїчній історії та небайдужих до долі Вітчизни співгромадян.

Символічний урочистий старт Міжнародної героїко-патріотичної акції «Георгіївська стрічка 2012» в Україні був даний 23 квітня 2012 року. Активісти «Загальновійської спілки України» одночасно поклали квіти до Вічного вогню біля могили Невідомого солдата в парку Слави у місті-герої Києві та до меморіальних комплексів героїв-визволителів по всій території України.

«Загальновоїнська спілка України» відкрила 27 регіональних інформаційних центрів з розповсюдження георгіївської стрічки. Крім цього, спираючись на структурні підрозділи регіональних організацій, Союз зміг відкрити інформаційні центри практично в кожному районному місті та містах обласного підпорядкування. «Загальновоїнською спілкою України» підготовлено понад 7000 волонтерів, які будуть розповсюджувати георгіївську стрічку в період проведення акції.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти