Громадянський Конституційний Конгрес України вимагає від ПАРЄ введення санкцій проти України у зв'язку з політичними репресіями та процесами згортання демократії в Україні - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Громадянський Конституційний Конгрес України вимагає від ПАРЄ введення санкцій проти України у зв'язку з політичними репресіями та процесами згортання демократії в Україні

(26.04.2012)
Громадянський Конституційний Конгрес України вимагає від ПАРЄ введення санкцій проти України у зв'язку з політичними репресіями і процесами згортання демократії в Україні.

Про це йдеться в офіційному листі, направленому на ім'я Президента Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Жан-Клода Міньона.

У своєму зверненні Громадянський Конституційний Конгрес України також заявляє, що громадянске суспільство України вкрай стурбоване процесами згортання демократії в Україні напередодні осінніх виборів у Верховну Раду України і початку роботи Конституційної Асамблеї, яка створена як орган при Адміністрації Президента.

«Сьогодні ми, представляючи інтереси понад двохсот загальноукраїнських організацій, вважаємо своїм громадянським і конституційним обов'язком, захистити конституційні права громадян України та сприяти становленню і розвитку демократії в країні", - підкреслюється в листі.

У зв'язку з вищевикладеним Громадянський Конституційний Конгрес просить Президента Парламентської Асамблеї Ради Європи Жан-Клода Міньона включити в квітневу Резолюцію ПАРЄ по Україні наступні пункти (нижче наводиться оригінальний текст звернення):

- Згідно з Резолюцією ПАРЄ № 1862 (2012) пункт 13, про реформу конституції за допомогою створення конституційної асамблеї, Парламентська Асамблея наполягає на більш широкій участі в конституційному процесі громадянського суспільства, зокрема доцільна участь Громадянського Конституційного Конгресу (голова - Юрій Збітнєв), який представляє інтереси понад двохсот громадських організацій.

- У зв'язку із зверненням в ПАРЄ Громадянського Конституційного Конгресу (Україна) та Союзу українців Придністров'я (Молдова) з питання захисту конституційних прав понад 100 тисяч громадян України, що проживають на території Молдови, Парламентська Асамблея закликає українську владу забезпечити умови для голосування жителів Придністров'я на виборах у Верховну Раду України, а також з метою запобігання вірогідному етнічному і громадянському конфлікту на південно-східній межі Європейського Союзу прийняти всі необхідні дипломатичні заходи для захисту населення Придністров'я.

У зв'язку з невиконанням рекомендацій, викладених в Резолюції ПАРЄ “Функціонування демократичних інститутів в Україні”, схваленої 26 січня 2012 року, а також на підставі візиту делегації Парламентської асамблеї Ради Європи, з питань моніторингу дотримання Україною своїх зобов'язань провести підготовчу роботу по введення санкцій проти України.

- Підготувати список посадовців, чиновників, бізнесменів, яким буде заборонений в'їзд на територію ЄС.

- Підготувати список компаній, а також їх власників, які одержують вигоди або спонсорують політичний режим в Україні, з метою обмеження їх діяльності і пересування на території ЄС, включаючи обмеження на банківську і фінансову діяльність. Рекомендувати країнам ЄС припинити співпрацю з цими компаніями.

- Виробити нові методи дії проти ключових фігур режиму В.Януковича, а також діячів, що одержують вигоду від цього режиму або спонсорують його.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти