Прес-конференція в УНІАН "Пригоди капітана Врунгеля" стануть 3D повнометражним фільмом, а "Як козаки" - 12 серійним фільмом" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН "Пригоди капітана Врунгеля" стануть 3D повнометражним фільмом, а "Як козаки" - 12 серійним фільмом"

(01.06.2012)
Повернути глядачеві інтерес до вітчизняної анімації – ключова ідея, довкола якої Продюсерський центр «Барабас» планує об'єднати українських аніматорів, сценаристів та художників-мультиплікаторів.

Довгий час шанси української анімації на широке визнання і успіх були примарними. Вочевидь, що у дербі за глядацькі симпатії перемогу здобув Голлівуд.

Здавалося би, в епоху популярності Козаків, Капітана Врунгеля і Петрика П’яточкіна немає вороття, а самі культові персонажі стали предметом для ностальгії. Повернути глядачеві інтерес до вітчизняної анімації – ключова ідея, довкола якої Продюсерський центр «Барабас» об'єднав українських аніматорів, сценаристів та художників-мультиплікаторів. 1 червня 2012 р. в УНІАН відбулася прес-конференція, на якій Продюсерський центр «Барабас» представив спільну з анімаційною студією «AFS» програму по відродженню вітчизняної школи анімації. У планах зйомки сіквелів популярних мультфільмів (серіал «Як козаки», «Пригоди капітана Врунгеля», «Острів скарбів»), що вийшли в різні роки на київській кіностудії «КиївНаучФільм», а також створення нових українських анімаційних проектів (знайомство з якими буде відбуватися поступово і буде приємно дивувати глядача).

Керувати творчою групою будуть режисер Олександр Вікен («Сезон полювання», «Як Козаки», «Як Петрик П’яточкін слоненят рахував», «Відчайдушний кіт Васька» та ін.), художник-постановник Едуард Киріч (серія мультфільмів «Як козаки») та Давид Черкаський («Пригоди капітана Врунгеля», «Острів скарбів»). Перший етап програми – створення продовження серіалу «Як козаки». Вибір мультфільму не випадковий і пов'язаний з образом козака як загальнонаціонального символу, що поєднує в собі волелюбного, спрямованого до перемоги, непохитного перед труднощами українця.
Сценарії для «козаків» будуть відібрані в ході конкурсу, який стартував 20 березня і триватиме до 12 серпня 2012 р. Взяти участь в ньому можуть всі бажаючи, які готові поділитися цікавою історією, що ляже в основу майбутньої серії.

«Вітчизняна анімація має багату культурну спадщину і потужний потенціал, достатній для того, щоб скласти гідну конкуренцію провідним всесвітнім мультиплікаційним студіям.
Впевнений, що спільними стараннями ми створимо якісний продукт, який стане цікавим
як для молоді, так і для людей старшого покоління», - відзначив Едуард Ахрамович, Генеральний продюсер ПЦ «Барабас».
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти