Прес-конференція в УНІАН: "Скандал навколо реконструкції Гостиного двору. Що насправді відбувається?" - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Прес-конференція в УНІАН: "Скандал навколо реконструкції Гостиного двору. Що насправді відбувається?"

(14.06.2012)
В ході прес-конференції, головний архітектор проекту Андрій Миргородський заявив, що Гостиний двір при всій його містобудівній цінності, не може бути історичним пам'ятником архітектури. Миргородський уточнив, що помилковий статус Гостиного двору, як архітектурного пам'ятника, привів до того, що на сьогоднішній день утворилася група активістів, виступаючих саме проти реконструкції цієї будівлі.

«Реконструкція Гостиного двору є ініціативою орендаря, який близько двадцяти років знаходиться в цій будівлі. Це рішення було ухвалене на підставі технічних проблем, які з’явилися в процесі багатьох років його експлуатації», - сказав Андрій Миргородський. Він уточнив, що основною вимогою орендаря до проекту було збереження одвічної функції Гостиного двору – торгових рядів. При цьому, в завданні на проектування, ніколи не йшлося про які-небудь надбудови, збільшення поверховості будівлі і т.д.

Андрій Миргородський відзначив, що спочатку в ЗМІ з'явилася неправдива і необ'єктивна інформація щодо проекту реконструкції об'єкту. «Особисто я пов'язую ці події з майбутньою передвиборною кампанією. У нашому політикумі існує традиція відвернення уваги населення від обговорення економічних, правових, соціальних і інших проблем на питання будівництва. Тому авторський колектив, яким я керую, ініціював організацію зустрічі для об'єктивного інформування городян», - сказав А. Миргородський.

Учасники прес-конференції повідомили, що на сьогоднішній день проект пройшов містобудівну раду, де був схвалений. Він повністю відповідає концепції розвитку Контрактової площі, де в перспективі є велика вірогідність того, що площа стане пішохідною і відновить свій колишній вигляд, масштаб, і атмосферу старого Києва. Можливо також зведення будівлі магістрату і комплексу будівель Гесте. Приміщення будівлі повинні бути відкриті для публіки для того, щоб можна було не тільки відвідувати магазини, але і насолодитися відпочинком, сидячи в кафе в дворику. Фойє будівлі буде також призначено для проведення виставок, зустрічей і т.п. Після оформлення всіх процедур і документів буде оголошений тендер на проведення будівельних робіт.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти