Прес-конференція: «ПАТ «Яготинський маслозавод»: якість продукції доведено!» в УНІАН
(19.06.2012)
Прес-реліз
ПАТ «Яготинський маслозавод» вперше в історії українського правосуддя захистив свою репутацію та відстояв якість своєї продукції, вигравши судовий процес проти ГО «Науково-дослідний центр незалежних споживчих експертиз «Тест» і спростувавши результати лабораторного дослідження сиру 9%.
Підставою для подання позовної заяви стала прес-конференція за результатами порівняльного тестування згущеного молока, сиру та питних йогуртів, на якій Президентом ГО «Науково-дослідний центр незалежних споживчих експертиз «Тест» було поширено неправдиву інформацію про виявлення кишкової палички та наявності 62,2% немолочного (рослинного) жиру в кисломолочному сирі виробництва ПАТ «Яготинський маслозавод».
Прагнучи захистити ділову репутацію підприємства, відстояти якість продукції та відновити справедливість, юристи холдингу «Молочний Альянс», до складу якого входить Яготинський маслозавод, звернулись до Господарського суду м. Києва. Розгляд справи тривав 1,5 року, проте 11 квітня 2012 року Київський апеляційний господарський суд прийняв остаточне рішення на користь ПАТ «Яготинський маслозавод», відхиливши апеляційне клопотання ГО «НДЦСЕ «Тест».
Висновком спеціально призначеної судової експертизи було встановлено ряд грубих порушень, здійснених ГО «НДЦСЕ «Тест» під час проведення лабораторного дослідження:
- лабораторія інструментальних досліджень Технологічного інституту молока та м’яса, де проводилось дослідження сиру кисломолочного 9% жиру ТМ «Яготинський», не має права на проведення таких досліджень, оскільки не підтверджена належним органом;
- сфера застосування державних стандартів, за якими проводилось дослідження, стосується лише масла, масляної пасти та спредів і не поширюється на сир кисломолочний, тому застосовувати їх при випробуванні сиру кисломолочного є незаконним. Крім того, ці стандарти є державними (національними) стандартами Російської Федерації та не є чинними в Україні.
- дата відбору зразків кисломолочного сиру (19.02.2010р.) передує даті його виробництва (21.02.2012р.), що також поставило під сумнів результати проведених випробувань.
«За 55 років роботи Яготинський маслозавод важкою працею і постійним прагненням до розвитку та зростання заробив собі бездоганну репутацію, - зазначив Олександр Сіренко, Голова правління ПАТ «Яготинський маслозавод». – Ми пишаємось якістю своєї продукції, це – найцінніше надбання заводу, і ми завжди будемо до останнього захищати своє чесне ім’я перед споживачами».
ПАТ «Яготинський маслозавод» – підприємство, що входить до складу холдингу «Молочний альянс» та є одним із провідних національних виробників молочної продукції. Яготинський маслозавод випускає 16 видів молочної продукції під ТМ «Яготинське» - масло, сир, м’які та кисломолочні сири, йогурти, десерти, молоко, сметану, кефір, ряжанку, простоквашу, сироватки, закваски. Вся вона виготовляється виключно з високоякісної натуральної сировини без додавання рослинних жирів, консервантів та інших шкідливих для здоров’я сполук.