Члени «Загальновоїнської спілки України» вшанували пам'ять жертв Великої Вітчизняної війни - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Члени «Загальновоїнської спілки України» вшанували пам'ять жертв Великої Вітчизняної війни

(22.06.2012)
Всеукраїнська громадська організація «Загальновоїнська спілка України» спільно з представниками інститутів громадянського суспільства щорічно в трагічний день 22 червня – в день нападу фашистських загарбників на нашу Батьківщину в 1941 році проводить громадянську церемонію пам'яті і скорботи.

У кожній сім'ї жива пам'ять про тих, хто не повернувся з поля бою Великої Вітчизняної війни, героїв-визволителів людства від фашизму – наших прадідів, дідів, батьків та братів, які з честю виконали свій борг із захисту єдиної Вітчизни.

Ми закликаємо громадськість країни ЗАВЖДИ ПАМ'ЯТАТИ ТРАГІЧНІ УРОКИ ВІЙНИ, ніколи не забувати, наскільки значними були непоправні втрати України, ціною яких неймовірних зусиль, страждань і жертв був розгромлений фашизм, здобута Перемога, здобуте право для майбутніх поколінь жити в мирній, вільній країні.

В роки війни загинув кожен п'ятий житель України. Жертвами війни стали понад 10 мільйонів чоловік – солдатів і офіцерів, мирних жителів - вбитих, замучених, померлих від голоду. Фашистські окупанти при безпосередній участі зрадників і колабораціоністів створили на території України понад 230 концентраційних таборів і гетто.

За час окупації України в 1941-1944 рр. нацисти знищили понад 5 млн. чоловік (3,8 млн. мирних жителів і близько 1,5 млн. військовополонених).

Жахливою трагедією для мільйонів жителів України стала їхня примусова депортація. Від 2,4 до 2,8 млн. осіб було вивезено на роботи до Німеччини, що складало майже 80% всіх депортованих нацистами громадян.

«Загальновоїнська спілка України» вважає, що УРОКИ ЦІЄЇ ВІЙНИ НЕ ПОВИННІ БУТИ НІКОЛИ ЗАБУТІ – ЗАРАДИ ПАМ'ЯТІ ПРО ЖЕРТВИ ВІЙНИ, ЗАРАДИ МАЙБУТНІХ ПОКОЛІНЬ.

Громадянська церемонія пам'яті і скорботи пройшла під Червоним Прапором Перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні. По всій території України члени «Загальновоїнська спілка України» 22 червня в 12:00 поклали квіти на знак пам'яті і подяки до могил воїнів-визволителів на територіях меморіальних комплексів, міських і сільських кладовищах.

У місті-героєві Києві урочиста церемонія пам'яті радянських воїнів з покладанням квітів до могили Невідомого солдата біля Вічного вогню відбулася 22 червня 2012 року в 12:00 в парку «Слави».
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти