Розширене засідання міжнародного правозахисного руху «Світ без нацизму» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Розширене засідання міжнародного правозахисного руху «Світ без нацизму»

(22.06.2012)
В річницю початку Великої Вітчизняної війни відбулося розширене засідання Міжнародного правозахисного руху «Світ без нацизму» (штаб-квартира м. Страсбург, Франція). У Києві спеціально для участі в заході зібралися представники понад 30-ти країн світу, експертів Ради Європи, політиків, лідерів провідних українських правозахисних організацій, народних депутатів України, представників творчої та спортивної еліти України. Головною метою зустрічі стало створення Антифашистської коаліції «Україна без нацизму», основною діяльністю якої є неприпустимість неонацизму в Україні.

Відкрили розширене засідання Міжнародного правозахисного руху «Світ без нацизму» Голова Міжнародного Руху, Член Парламентської Асамблеї Ради Європи Борис Шпігель та Голова Всеукраїнського правозахисного руху «Україна без нацизму», перший Президент України Леонід Кравчук.

Виступаючи перед присутніми, Голова Міжнародного Руху «Світ без нацизму» Борис Шпігель подякував всім за участь у заході і сказав, що дата сьогоднішнього розширеного засідання вибрана не випадково - саме цього дня важливо пригадати про трагедії, які пережило людство під час Другої світової війни, і неприпустимо, щоб подібне повторилося в сучасному світі.

У свою чергу, Голова Всеукраїнського правозахисного руху «Україна без нацизму», перший Президент України Леонід Кравчук подякував всім за приїзд до України і висловив солідарність українців у боротьбі з проявами неонацизму. Він додав, що на підтримку ідеї про створення антифашистської коаліції «Україна без нацизму»,представники громадських організацій на вулицях Києва почали сьогодні безстрокову акцію «Стоп нацизм!». Ця акція проводиться по всій Україні, і її мета об'єднати всіх солідарних з нашою організацією українців, щоб всім разом не допустити прояву неонацизму в Україні.

В рамках офіційних заходів відбулася презентація моніторингу прояву неонацизму в Україні. За даними моніторингу, правозахисники відзначили можливість формування восени 2012 р. першої неонацистської фракції у Верховній Раді України, яка ґрунтується на підтримці широкого спектру праворадикальних екстремістських організацій. Учасники розширеного засідання правозахисного руху «Світ без нацизму» висловили неприпустимість таких проявів в Україні та оголосили про створення Антифашистської коаліції «Україна без нацизму».

Крім того, народні депутати України, члени Всеукраїнського правозахисного руху «Україна без нацизму» виступили з ініціативою створення у вересні 2012г. однойменного депутатського клубу у Верховній Раді України.

У розширеному засіданні Міжнародного правозахисного руху «Світ без нацизму» також взяли участь: віце-президент МПР «Світ без нацизму» Валерій Енгель; Президент наглядової ради Всеукраїнського правозахисного руху «Україна без нацизму» Станіслав Струкальський; Президент правління ВПР «Україна без нацизму» Андрій Ганджаман; Голова КОДА Анатолій Присяжнюк; Президент Всесвітньої асоціації юристів, голова Союзу юристів України Валерій Євдокимов; радник Президента України Ганна Герман; Перший уповноважений ВР України з прав людини Ніна Карпачова; народний депутат України Валерій Бондік, а також лідери Антифашистського Комітету України, Антифашистського Форуму України, Міжнародного Антифашистського Фронту, Міжнародного Комітету захисту прав людини, Міжнародної Ліги захисту прав громадян України, Єврейського Форуму України, Союзу вірмен України, ГО «Діти Холокоста», Всеукраїнської Ради національностей України тощо.

Міжнародний правозахисний рух «Світ без нацизму» створено 22 червня 2010 року за участю 360 делегатів від 136 організацій з 28 країн світу, включаючи Росію, Україну, Білорусію, Молдавію, Фінляндію, Польщу, країни Балтії, Ізраїль, Німеччину, Італію, США та ін. Одне з основних завдань руху - організація міжнародного моніторингу сучасного нацизму та фактів дискримінації на основі національності, релігії, культури і географічного походження людини, а також щорічне видання «Білої книги нацизму».

Міжнародний правозахисний рух «Світ без нацизму» повністю розділяє позицію Ради Європи, Організації Об'єднаних Націй та інших міжнародних організацій з питання про небезпеку відродження нацизму і висловлює готовність до співпраці зі всіма урядовими і неурядовими організаціями, які розділяють цю заклопотаність.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти