Святкування Дня Дунаю в Україні - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Святкування Дня Дунаю в Україні

(02.07.2012)
29-30 червня 2012 року в с. Квасово Берегівського району Закарпатської області відбувся щорічний фестиваль „Тиса – молодша сестра Дунаю”, присвячений святкуванню Дня Дунаю в Україні.

Головними партнерами заходу черговий рік поспіль виступили компанія „Кока-Кола Беверіджиз Україна” та проект ЄС «Посилення підтримки відомствам України, відповідальним за впровадження Дунайської та Рамзарської конвенцій».

Програма фестивалю включала в себе наступні заходи:
- конкурс пісні на екологічну тематику «Співочий водограй». В цьому конкурсі перемогла учениця Рахівської школи Ганна Шміляк з авторською піснею «Кохання Тиси»;

- конкурс витворів з матеріалів, які можна знайти на берегах річок (як природні, так і штучні) «Дунайський митець». Переможцем став Петро Хома з роботою «Дунайський футболіст».

- конкурс повітряних зміїв «Долетіти до Дунаю». В цьому конкурсі переміг змій Ярослава Кокіша «День Дунаю», на якому він зобразив всі країни басейну Дунаю.

Захід об’єднав понад 280 дітей з різних районів Закарпаття, Прикарпаття, а також почесних гостей з представництва Європейського союзу в Україні, Міністерства екології та природних ресурсів України, організаторів та партнерів події.

В кінці свята відбулася акція «Дарунок Боржаві»: кожна школа отримала можливість випустити сомів та карпів у Боржаву, і таким чином зробити свій внесок у відновлення популяції риби.

Для переможців конкурсів, окрім інших призів, організатори підготували спеціальний подарунок – підйом на повітряній кулі над полониною.

В рамках фестивалю відбулася екологічна акція - сплав Тисою. Під час сплаву 5 дитячих команд проводили картографування берегозахисних споруд. Члени команд під час зупинки збирали пластикові пляшки на берегах Тиси для подальшої утилізації. Загалом напередодні та під час акції було зібрано 3,4 тон пляшок і почищено 28 км річки.

Свято було організовано Закарпатською обласною організацією Всеукраїнської екологічної ліги та Басейновим управлінням водних ресурсів р. Тиси за підтримки Закарпатської обласної державної адміністрації, Міжнародної Комісії з захисту р. Дунай, Міністерства екології та природних ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Берегівської районної адміністрації.

День Дунаю є спільним пан-європейським заходом, спрямованим на інформування і підвищення екологічної культури громадян, яке організовує Міжнародна комісія з захисту р. Дунай. Фестиваль, присвячений святкуванню Дня Дунаю проводять 29 червня кожного року одночасно у 14 країнах басейну Дунаю. Вже шостий рік поспіль Україна (Закарпатська область) долучається до святкування Дня Дунаю, вже традиційно це свято отримало назву «Тиса – молодша сестра Дунаю».
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти