Круглий стіл лідерів громадських об'єднань країни на тему: "Об'єднання заради майбутнього" в УНІАН - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

Круглий стіл лідерів громадських об'єднань країни на тему: "Об'єднання заради майбутнього" в УНІАН

(18.07.2012)
18 липня в УНІАН відбувся круглий стіл лідерів громадських об'єднань на тему: "Об'єднання заради майбутнього", який був ініційований до проведення та організований Партією пенсіонерів України. У роботі прийняли участь представники Партії пенсіонерів України, МГО “Козацтво Запрожське”, ПП “Справедлива Україна”, МО “Ліга культур”, Львівська обласна правозахисна група та інші громадських організації , партії, правозахисники, міжнародні громадські об' єднання, діячі культури та духовенства.

Учасники круглого столу одноголосно прийняли рішення ініціювати створення асоціації незалежних спостерігачів для оцінки перебігу процесу виборів у парламент та дослідження належного виконання депутатами своїх передвиборчих обіцянок.

"До моніторингової групи увійдуть представники правозахисних груп, козацтва, засобів масової інформації, діячі культури і духовенства, представники Союзу адвокатів України та міжнародних громадських об'єднань", - сказав голова Партії пенсіонерів України Амрам Петросян.

За його словами, до створення такої групи підштовхнули події у Черкасах, де міська влада намагається підпорядкувати комітети самоорганізації населення і через них здійснювати підкуп виборців.

"За місяць до виборів у 2010 році з міського бюджету цим громадським організаціям за підписом міського голови було виділено 600 тис. грн, які були використані на користь його команди", - додав представник прес-служби Партії пенсіонерів Валерій Журенков.

Представник козацтва, генерал-хорунжий Володимир Цап вважає, що громадськість повинна контролювати не лише перебіг виборів, а й дії політиків після того, як вони прийдуть до влади. "Якщо ми прогавимо і ці вибори, що буде далі? Нас знову будуть використовувати ті, хто хоче бути при владі. Кожен має сам визначитися, і визначитися у своїй родині, щоб не отримувалося так, що за якихось 100 грн продали цей голос, а врешті решт все залишиться, як є", - зазначив він.

Під час засідання круглого столу Лариса Ільязова , представник Миколаївського відділення Партії пенсіонерів України і Агенції журналістських розслідувань оприлюднила лист від депутата російської Держдуми , голови Партії пенсіонерів Россії Ігоря Зотова . Зокрема, у листі висловлені слова привітання всім учасникам заходу та підтримка ініціативи щодо створення асоціації незалежних спостерігачів.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти