У Києві відбувся українсько-німецький Колоквіум на тему співпраці у сфері реформування і розвитку ЗСУ - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

У Києві відбувся українсько-німецький Колоквіум на тему співпраці у сфері реформування і розвитку ЗСУ

(25.07.2012)
Прес реліз
Утримання надлишкового майна та списаного озброєння і військової техніки (ОВТ), військово-технічного майна (ВТМ) Збройних Сил України вимагає значних видатків, що створює надмірне навантаження на бюджет Міністерства оборони України. На цей час прогнозна кількість ОВТ, яка буде підлягати утилізації, складає біля 32 тис. одиниць, ВТМ - біля 108 тис. тонн протягом п'яти років.

3 урахуванням запланованого директивними документами та Концепцією реформування і розвитку ЗСУ на період до 2017 року, практичного реформування ЗСУ, у тому числі шляхом значного скорочення військових формувань та чисельності, очікувані обсяги утилізації ОВТ та ВТМ у період до 2017 року можуть значно зрости і складати біля 350-500 тис. тонн у ваговому еквіваленті.

Німецька компанія Battle Tank Dismantling GmbH Koch запропонувала створення спільного підприємства з надання комплексних послуг з утилізаціі ОВТ та ВТМ шляхом елімінування всіх цінних сировинних компонентів , що має стати фактором скорочення персоналу ЗСУ та поповнення бюджету Міністерства Оборони Украіни. Досвід державного підприємства «Укроборонсервіс», який довгі роки займається процесом утилізації ОВТ та ВТМ, а також міжнародний досвід німецької компанії BTD GmbH Koch із зазначеного напрямку, виробничі потужності, сучасні технології, досвідчений персонал плюс фінансові інвестиції цього підприємства за умови створення сприятливих умов можуть забезпечити виконання зазначених амбітних планів.

У разі успішної практичної' реалізації задуманного, є перспектива розширення поля діяльності за рахунок утилізації техніки та майна Міністерства надзвичайних ситуацій, інших силових структур України.

Також були розглянуті можливості впровадження ефективних модульних технологій швидкого будівництва об'єктів інфраструктурного та соціального призначення для потреб ЗСУ , МОУ , МНС , інших силових структур , а також житла для військовослужбовців компаніями ALHO Systembau GmbH , ProContain , DREHTAIN GmbH.
Запропонована іноваційна технологія BIOOIL конверсіі відходів в біонафту компанією ITC Solutions AG , яку презентував екс - федеральний міністр транспорту Німеччини , Prof.Dr. Guenther Krause.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти