У Сімферополі відбувся XI позачерговий з'їзд всеукраїнської партії «СОЮЗ» - Фотобанк УНІАН Фотобанк УНІАН

У Сімферополі відбувся XI позачерговий з'їзд всеукраїнської партії «СОЮЗ»

(06.08.2012)
4 серпня в Сімферополі відбувся XI позачерговий з'їзд всеукраїнської партії «СОЮЗ». На з'їзд, приурочений до 15-річчя «СОЮЗу», приїхали партійці з різних куточків України (регіональні організації партії зареєстровані в 17 областях України, а також в містах Київ і Севастополь).

У 1997 році, коли був заснований «СОЮЗ», вперше в новітній політичній історії України партією було сформульовано триєдине завдання, виконання якого гарантувало б нормальний розвиток країни — це входження України в міждержавний союз з Росією і Білорусією, федерально-земельний пристрій і рівноправний статус української і російської мов. Ці три основні програмні моменти і обговорювалися на з'їзді партії, представники якої мають намір брати участь в парламентських виборах 2012 року.

Лідер партії Лев Мірімський підкреслив, що за ці роки позиція «СОЮЗу» залишається незмінною: для народу України входження в міждержавний союз з Білорусією і Росією – питання не просто економічної вигоди, це питання фізичного виживання. Міждержавний союз буде побудований за прикладом ЄС — без внутрішніх кордонів, митниці, з єдиною валютою.

Також Лев Мірімський відзначив, що розвиток територій України неможливий без децентралізації влади, передачі певних повноважень від центру в регіони, особливо в частині формування бюджету. Саме тому федерально-земельний пристрій – кращий стимул до соціально-економічного благополуччя кожного регіону України.

Що стосується мовного питання, то він був і залишається пріоритетним для партії. Причому це питання не стільки захисту російської мови і культури, скільки питання об'єднання суспільства: рівний підхід до двомовності, що історично склалася, – на практиці означає реальне рівноправ'я всіх громадян.

Партія «СОЮЗ» створена в 1997 році за ініціативою депутатів групи «Республіка» Верховної Ради Криму на основі Кримської партії.
«СОЮЗ» завжди брав участь в загальнонаціональних виборах, що проходили в країні. У перший рік своєї роботи, в 1998 році, партія йшла на вибори народних депутатів самостійно, зібравши 300 тисяч підписів виборців, і одержала близько 1% голосів по Україні і 10% — в Криму; потім тричі — у складі виборчих блоків. Вже три скликання у Верховній Раді Криму працює фракція «СОЮЗ», представники партії двічі входили до складу уряду автономії.
+
Продовжуючи переглядати photo.unian.net, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти